• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ

1 ден София - Килиманджаро

Полет за Килиманджаро с избрана от клиентите авиокомпания от аерогара София.

2 ден Килиманджаро – Карату (трансфер около 2.5 часа)

Кацане на летище Килиманджаро, Танзания. Посрещане на летището и трансфер до района на Карату. Ако времето позволява, ще има време за отдих на някой от местните пазари, където може да се закупят сувенири. Обяд. Следва настаняване в хотел Marera View Lodge. Вечеря. Нощувка. Карату е малко, пъстроцветно градче, което се е превърнало в популярна спирка при посещението на световно известните природни паркове намиращи се в района. Освен сафарита в близките резервати, селището предлага на посетителите си най-разнообразни занимания като посещение на колоритния местен пазар, дегустация на бира в местна бирария, трекинг по склоновете на Нгоронгоро в търсене на водопади и пещери, както и посещение на автентично селище на местните Масаи.

3 ден Керату – Серенгети

Закуска. Отпътуване в посока Серенгети. Пътят ни минава през възвишения на парка Нгоронгоро и достига до входа на Серенгети. Следва ден посветен за разглеждане на един от най-големите и известни природни резервати в света (с включен сух пакет за обяд). В началото на сухия сезон, паркът Серенгети е едно от най - подходящите за сафари и наблюдение на диви животни места. Милиони Антилопи гну и стотици хиляди зебри мигрират в търсене на вода и се събират около големите реки в района, където се превръщат в плячка на различни хищници. Едва ли има по - подходящо място, на което човек да се докосне до вечния кръговрат на дивата природа. Настаняване в Baobab Serengeti camp. Вечеря. Нощувка.

4 ден Серенгети

Закуска. Целодневно сафари (с включен сух пакет за обяд) в парка Серенгети. Още един приказен ден, в който да се насладите на безкрайните равнини на долината Серонера, изпъстрени със скалисти възвишения и оскъдно залесени райони. Саваните на Серенгети са декор и на един от най-запомнящите се спектакли в природата – миграцията на стотици хиляди зебри и антилопи гну, които два пъти в годината прекосяват р. Мара - естествената граница между Кения и Танзания в търсене на прехрана. Вечеря. Нощувка.

5 ден Серенгети – Нгоронгорo кратер - Карату

Закуска. Отпътуване към кратера Нгоронгоро. След спускането в кратера, начало на сафари с включен обяд/пикник в кратера Нгоронгоро. Разположен в най-голямата, незалята калдера на угаснал вулкан в света, резерватът е едно от най-добрите места за наблюдение на богатия животински свят на Африка. Пътят отвежда до ръба на кратера на височина от над 2200 м, откъдето се разкриват незабравими гледки към обширната долина, сгушена в кратера на угасналия преди около 250 хил. години вулкан. След кратка пауза, в която величествената гледка ще се запечата трайно в съзнанието и фотоапаратите на всички пътуващи, ще се спуснем надолу към долината, където пред очите ни ще се разиграят сцени, които сме свикнали да виждаме само в документални филми. Над 25 000 индивида от различни животински видове могат да се срещнат в долината като най - интересни сред тях са изключително редките черни носорози, хипопотами, различни видове антилопи, африкански биволи, петнисти хиени и почти затворената популация от лъвове, които живеят в района на кратера. Важна част от живота в района на Нгоронгоро са и масайските племена, чиито представители водят начин на живот, застинал във времето.Настаняване в хотел Marera View Lodge. Вечеря. Нощувка.

6 ден Керату – Аруша или Килиманджаро

Закуска. Отпътуване към летището в Килиманджаро за полет към дома или за летището в Аруша, ако сте избрали да удължите програмата си с незабравими мигове на белите плажове на Занзибар.

ДАТА

ЦЕНА

13.06.2022

3425.00 лв.

12.07.2022

3425.00 лв.

14.08.2022

3425.00 лв.

09.09.2022

3425.00 лв.

12.10.2022

3425.00 лв.

В цената са включени:

 • 4 нощувки, от които 2 – в Marera View Lodge 4**** в Карату, 2 – в Baobab camp в Серенгети;
 • 4 закуски, 4 обяда, 4 вечери;
 • всички трансфери по програмата, транспорт с джипове Land Cruiser или Land Rover по време на сафаритата в Танзания;
 • включени входни такси за парковете Серенгети и Нгоронгоро, бутилка вода на ден по време на трансферите с джип и по време на сафаритата;
 • местни професионални водачи на английски език, застраховка AMREF Flying Doctors.
 • Забележка: |пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

В цената не са включени:

 • бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи;
 • напитки по време на храненията;
 • PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.

при група от 3 пътуващи – 445 лв. на турист
при група от 4-7 пътуващи – 685 лв. на турист
дете до 12 год. с 2-ма възрастни в стая – 645 лв.
младеж до 16 години – 255 лв.

международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца към крайната дата на екскурзията и поне 2 свободни страници за полагане на виза. Визата за Танзания е с валидност 90 дни от датата на издаване. Полага се на летището при влизане в страната. Цена: 50 USD. Няма санитарни и медицински изисквания за посещанието на Танзания /не се налага ваксинация/.

единична стая – 245 лв.
медицинска застраховка
международен полет
по време на Коледните и Новогодишни празници, за периода от 24.12.-31.12. – 20 лв. на вечер на турист.