• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ

ПРОГРАМА:

Маршрут:

 
София – Манила – София
 
 

1 ден - София - Манила

Излитане вечерта от летище София за полет до Манила.
 

2 ден - Манила

Кацане в Манила в късния следобед. Посрещане на летището от представител на фирмата, който ще бъде през цялото време с вас по време на филипинското ви приключение. Трансфер до хотела. Ще получите помощ при смяна на валута и закупуване на местни мобилни карти за интернет. Настаняване в хотел в района на летището или околните квартали. Нощувка.
 

3 ден - Панглао - Бохол

Закуска. Трансфер до летището и полет до о. Панглао с продължителност около час и половина. От летището ще ви вземе ван с шофьор за целодневен тур из остров Бохол.
Първоначално ще се отправите към красивата подземна пещера Хинагданан, в която ще имате възможност да поплувате. Пещерата е открита случайно от собственика на района, който, разчиствайки гниещи клони, хвърлил камък в една дупка и чул плясък на вода. След като построил стълба за влизане в пещерата, я нарекъл Hinagdanan („със стълба“). Дългата около 100 метра пещера е осветена от филтриращата се през дупки естествена светлина, която разкрива красотата на големи сталактити и сталагмити и на варовикова лагуна със зелен отенък.
Втора спирка е скулптурата Blood Compact, свързана с важно събитие в историята на Филипините, известно като „Сандуго”. На това място е сключен договор между Мигел Лопес де Легаспи от Испания и Раджа Сикатуна от Бохол, който се смята за първият договор за приятелство между две различни раси, религии, култури и цивилизации.
След това ще посетите защитен резерват, където ще видите един от най-малките бозайници – филипински Дългопет. Любопитното при него е, че тялото му е с дължина около 10 см, а очите – огромни (по-големи от размера на мозъка). Това е причината да не може да ги движи, а върти главата си почти на 360 градуса.
Следва отпътуване към река Лобок и посещение на парка Зип-Лайн. Любителите на екстремните преживявания ще имат възможност (по желание) да се спуснат двупосочно до отсрещния хълм като птици високо над река Лобок и нейните бързеи, здраво закачени на стоманени въжета.
За обяд ще отседнете в най-хубавия ресторант в района „LODGE Restaurant and Bar”, където ще се полюбувате на чудесната гледка, разкриваща се от брега на реката.
След това поемате към община Кармен и Шоколадовите хълмове. По време на пътуването ще преминете през гора от махагонови дървета, образуващи впечатляващ тунел над пътя. Интересен е фактът, че тази сравнително голяма гора е засадена преди близо 40 години. Време е за кратка пауза за снимки. Приключението продължава с платформа за наблюдение на тези чудновати варовикови хълмове, които не е съвсем ясно как са се появили. През по-голямата част от годината са покрити със зелена трева, която в края на сухия период изсъхва и придобива кафяв цвят. Оттам идва и името Шоколадови хълмове. Хълмовете са различни по размер, но гледани отдалеч, изглеждат почти еднакви. Тази оптическа илюзия създава незабравим пейзаж. При наличие на време и по желание ще имате възможност за каране на АТВ в подножието на Шоколадовите хълмове.
В края на днещното приключение поемате към известния плаж Алона, намиращ се на полуостров Панглао и пленяващ със своя бял пясък и скалисти образувания.
Следва настаняване в хотела и почивка.
 

4 ден - Панглао - Баликасаг

Закуска. Ден за водно приключение. Много рано ще отплувате с лодка в търсене на пасажи делфини. След това ще акустирате на остров Баликасаг и ще се отправите към защитените му коралови рифове за невероятни подводни гледки – големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби. Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров с 360 градусов плаж. Има голяма защитена територия, където се отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там ще имате възможността освен хиляди риби и пъстроцветни корали да видите и няколко гигантски миди от вида Tridacna gigas. От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки, които са навсякъде и се хранят с водорасли от морското дъно.
След като обядвате под сянката на палмовите дървета, ще отплавате за пясъчния риф Върджин Айланд. Там ще се отдадете на релакс и снимки сред впечатляващата обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Следва прибиране обратно към Алона. Свободно време. Нощувка.
 

5 ден - Ослоб - Моалбоал

Ставане рано. Tрансфер до плажа Момо. Отплавате с малък феробот за Ослоб, о. Себу. Пътуването ще отнеме около 1 час и 30 мин. От пристанището ще ви вземе ван с шофьор и ще ви откара до туристическия център за кратък инструктаж. Ще се качите на малки лодки и не след дълго вече ще плувате на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни китови акули (по желание). Следва отсядане в местен ресторант за закуска/кафе. Приключението ви продължава на юг, към водопадите Агуинид. Съпроводени от местни гидове, ще се потопите в магията на синьо-зелена вода, джунгла, 6 нива ниски водопади и интересни варовикови форми. Следва време за обяд. След кратко пътуване ще достигнете до област с невероятна природа, кристално сини води и обвити от лиани речни каньони. Слагате каски, жилетки и, возейки се на мотори, се качвате нагоре в планината за речен каньонинг по река Матутинао. Ще минавате под водопадите Кауасан, ще скачате от скалите и ще се спускате по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Този ден ще е незабравимо приключение! В края на деня ще се отправите към градчето Моалбоал, където ще се настаните в хотел. Нощувка.
 

6 ден - Себу - Ел Нидо

Закуска. Време е за плаж. Той е каменист, с вода до глезена. Отивайки на около 20 метра от брега, рязко става дълбоко. Слагайки шнорхели и маски, ще имате възможност да поплувате измежду милиони сардини. След това ще се върнете в хотела, за да се преоблечете, и ще се отправите с ван към град Себу (около 3 часа). Време за обяд. Следва полет с продължителност около час и половина до малкото градче Ел Нидо, остров Палаван. Остров Палаван е най-големият остров на провинция Палаван и петият по големина остров в страната. Със своите прозрачни аквамаринови води, варовикови скали и лагуни, често е сочен за един от най-красивите острови в света. Разполага с най-голямо биоразнообразие на Филипините, коралови градини с гигантски миди и морски костенурки, гнездящи на белите пясъчни плажове. Настаняване в хотела
 

7 ден - Ел Нидо - Бакуит

Закуска. Ще се насочите към плажа на градчето, играещ ролята на пристанище. Качвайки се на традиционна местна лодка, ще поемете на пътешествие към няколко острова, плажа и лагуни от най-известния архипелаг в Палаван – Бакуит. Ще бъдете заобиколени от неповторима природа: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и изоставени острови. Днешното приключение включва Острова хеликоптер (Helicopter Island), Скрития плаж (Hidden Beach), Тайния плаж (Secret beach), светилището Матинлок (Matinloc Shrine) или лагуната Кадлао (Cadlao Lagoon), плажа Талисай (Talisay beach). Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг. Следобед ще се върнете в Ел Нидо и ще разполагате със свободно време до края на деня. Нощувка.
 

8 ден - Бакуит

Закуска. Отново ще се насочите към градския плаж и ще отплавате с лодка за втори тур на архипелага Бакуит с включен обяд. Днешната програма отново ще ви отведе до много места за шнорхелинг, включвайки посещение на Голямата лагуна (Big Lagoon) на остров Минилок (Miniloc Island) с опция за каране на каяк пожелание, остров Шимизу (Shimizu Island beach), Тайната лагуна (Secret Lagoon and beach), плажа Седем командоси (7 Commandos Beach), коралова градина на остров Минилок (Miniloc Coral Garden). Следобед ще се върнете в Ел Нидо и ще разполагате със свободно време до края на деня. Нощувка.
 

9 ден - Накпан

Закуска. Отпътувате с ван на североизток и след около 40 минути достигате плажовете Накпан и двойния Калитанг. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои – и най-хубавият. Програмата е свободна – релакс на плажа, плуване, пиене на коктейли и кокосови орехи, хапване на прясна морска храна и други специалитети в едно от малкото плажни ресторантчета. Късния следобед ще се върнете в Ел Нидо и ще разполагате със свободно време до края на деня. Нощувка.
 

10 ден - Бакуит

Закуска. Отново ще се насочите към градския плаж и ще отплавате с лодка за втори тур на архипелага Бакуит с включен обяд. Днешната програма отново включва посещение на лагуната Кадлао (Cadlao lagoon), Малката лагуна (Small lagoon) (при възможност и по желание каране на каяк), плажа Пасандиган (Pasandigan beach), Райския плаж (Paradise beach), остров Бокал (Bukal island). Следобед ще се върнете в Ел Нидо и ще разполагате със свободно време до края на деня. Нощувка.
 

11 ден - Манила - София

Закуска. Трансфер до летището и полет Ел Нидо – Манила с продължителност около час и половина. Ако има достатъчно време до полета Манила – София, посещение на най-големия мол в Югоизточна Азия – МALL OF ASIA. Трансфер до терминал за полет Манила – София. Излитане за България.
 

12 ден - София

Пристигане на летище София.

Дати:

09.11.2022 г. – 20.11.2022 г. – 6800 лв

Цената включва:

 •  Самолетен билет София – Манила – София с включени летищни такси, 8 кг ръчен багаж и 40 кг чекиран багаж;
 •  Трите описани вътрешни полета с включени 7 кг ръчен и 20 кг чекиран багаж;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 9 нощувки в проверени хотели с климатизация, с отлична локация спрямо програмата, отговарящи на европейска категория 3 звезди.
 • Всички описани в програмата турове и атракции с местни водачи и включени такси (с изключение на отбелязаните „по желание“)
 • 5 обяда по време на турове;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач на български език по време на престоя във Филипините;

Цената не включва:

 • Допълнителни дейности, упоменати в програмата “по желание”/;
 • Изхранване с изключение на упоменатите 5 обяда,  включени в цената;
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка;
 • Разходи от личен характер;
 • Неупоменати в програмата услуги;
 • Бакшиши;
 • Местен транспорт из населените места;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”;
 • Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с: Отмяна или изпускане на полети и фериботи/ Тайфуни и тропически бури/ COVID рестрикции, мерки и изисквания /Антигенни или PCR тестове/ Медицинско обслужване;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

Към момента е възстановена възможността за безвизов достъп на български граждани за престой до 30 дни с цел туризъм или бизнес. Задължителни изисквания са:

Да са напълно ваксинирани срещу Covid-19 и да разполагат с приет от филипинските власти сертификат; Не се изисква ваксинация за деца под 12 години;
Да притежават негативен RT-PCR тест, направен до 48 часа от датата на отпътуване.
Да притежават паспорт с валидност най-малко 6 месеца от датата на пристигане във Филипините;
Да притежават медицинска застраховка, покриваща лечение от Covid-19 за периода на престой във Филипините;
При допускане на територията на Филипините, гражданите не подлежат на карантина, но са длъжни да се самонаблюдават за признаци/симптоми на заболяване до 7 дни след влизането в страната и своевременно да докладват на властите при наличие на такива.

Първоначална вноска: 50% при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 45 дни преди датата на пътуване.

Минимален брой туристи: 8 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца към крайната дата на екскурзията и поне 2 свободни страници за полагане на виза. Визата за Танзания е с валидност 90 дни от датата на издаване. Полага се на летището при влизане в страната. Цена: 50 USD. Няма санитарни и медицински изисквания за посещанието на Танзания /не се налага ваксинация/.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора по-рано от 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора при по-малко от 30 дни, оставащи до започване изпълнението на туристическия пакет.