• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ФИЛИПИНИ

ПРОГРАМА ЗА ПРИКЛЮЧЕНЦИ

11 Нощувки

 

Ден 1   София – Доха – Себу
Среща на летище София. Полет за Себу през Доха в  17.10ч. с Катарски авиолинии.
Кацане на летище Доха в 21.45ч. Полет за Себу в 01.45ч.

Ден 2   Себу

Кацане в Себу в 16.35 часа. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела.
Настаняване в Cebu Parklane International Hotel - Deluxe Queen room (или подобен). Свободно време за почивка.

Ден   Себу – Бохол - Панглао

Закуска и трансфер до ферипорта на град Себу (около 30 мин). Отпътуване с ферибот до Таглиларан, с продължителност около 2 часа и целодневен тур на остров Бохол. Първа спирка ще е историческия олтар Blood Compact, мястото на което за пръв път се побратимяват европейци с филипинско племе. След това ще посетим защитен резерват на един от най-малките бозайници в света - Тарсиерите (на български Дългопет). Филипинският дългопет е ендемичен вид.  Среща се основно на остров Минданао и още няколко по-малки острова като Бохол. Дължината на тялото при възрастните индивиди е около 10 cm, опашката е гола без косми.  Притежава най-големите очи в сравнение с размера на тялото при приматите, като обема само на едното око е по-голям от мозъка му. Затова не може да ги движи, а може да си върти главата почти на 360 градуса. Продължаваме към река Лобок, където ще се насладим на обяд на плаващ ресторант с шведска маса и жива музика. Ще се пуснем нагоре по реката докато обядваме, а на брега момичета и жени от местното село ще пеят и танцуват облечени в традиционни местни носии. След това ще продължим към община Кармен и Шоколадовите хълмове. На път за там ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел над пътя. Гората е сравнително голяма, а най-интересното е, че е засадена преди близо 40 години. Ще спрем за снимки, разбира се, на платформа за наблюдение на тези чудновати варовикови хълмове. Не е съвсем ясно как са се появили тези впечатляващи образувания. През по-голямата част от годината са покрити с трева, която в края на сухия период става кафява. Затова и името Шоколадови хълмове (от формата на известния американски шоколад Hershey's Kisses). В края на деня се отправяме към остров Панглао (свързас мост с Бохол), към областа на плажа Алона. Настаняване в хотел и почивка.
Malinawon Resort - Queen Suite (или подобен)
 
Ден 4   Панглао  
Закуска и отпътуване за остров Баликасаг и неговите защитени коралови рифове за невероятни подводни гледки – големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби.
Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров с 360 градусов плаж.Има голяма защитена територия, където
се отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там можем, освен хиляди риби и пъстроцветни корали, да видим и няколко гигантски миди от вида Tridacna gigas.
От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. При късмет ще можем да видим доста от тях, докато се хранят с водорасли от морското дъно. Ще обядваме на острова под сянката на палмовите дървета. Оттам ще отплаваме за пясъчния риф Върджин Айланд. Чакат ни релакс и снимки в сюреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Там обикновено имаме възможност да си купим и опитаме сготвени от местните абалони - морски охлюви, които са много вкусни, но и много трудни за събиране - показват се само по тъмно и ги събират с фенери през нощта.
Връщане обратно в хотела. Нощувка.
 
Ден 5  Панглао  
Закуска. Този ден НЯМА да ставаме рано. Той е отреден за плажуване и релакс на най-красивия плаж в Панглао.
Първо ще посетим наблизо красивата случайно открита подземната пещера Хинагданан, с възможност да плуваме в нея. След това се отправяме към комплекса South Palms Resort. Той притежава най-хубавата част от плажа Думалуан, с широка плажна ивица, с множество красиви и поддържани палми и люлки между тях. Ние ще се възползваме от предлагания дневен достъп, като освен прекрасния плаж, ще можем да ползваме басейна, ще имаме включен обяд и 30 мин stand up paddle board или каяк. Връщане в хотела. Нощувка.
  
Ден  Панглао – Ел Нидо, Палауан
Ранна закуска и отпътуване до ферипорт, където за около 2 часа ще пристигнем до Тагбиларан. Трансфер до летището на Себу. Следва полет до малкото летище на Ел Нидо, с продължителност 1 час. Пристигане в Ел Нидо, трансфер до хотела в градчето и настаняване. Свободна програма. Посещение на близкия плаж Лас Кабанас и наблюдаване на залеза там.
Lagun Hotel El Nido - Deluxe Room (или подобен)
 
Ден  Ел Нидо, Палауан
Закуска и трансфер до плажа на градчето (който играе ролята на порт), където с традиционна местна лодка (bangka),  ще посетим няколко острова, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан – Бакуит. Десетки острови и островчета, лагуни с тюркоазени води, всички заобиколени от огромни карстови върхове. Историята гласи, че през 1979 г. екип от водолази са били принудени да закотвят лодката си в средата на нощта. Без да знаят къде са, се събуждат на другата сутрин заобиколени от високи варовикови скали. Природата наоколо е страхотна: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и изоставени острови. Четири години по-късно стартира първата станция за гмуркане на красивия остров Минилок, която проправя пътя за туризъм в Ел Нидо - най-близкия вътрешен град до архипелага Бакуит. Завладяващите острови и островчета са се превърнали в детска площадка за изследователи и авантюристи, които минават от един остров на друг в търсене на най-красивия плаж. Нашата програма включва: Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг - наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и при късмет, огромни костенурки. Обяда е включен, връщане на пристанището около 16.00ч. Нощувка.
 
Ден 8  Ел Нидо, Палауан
Закусваме и пак към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд.
Програмата ни включва посещение на: Big Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме след около 16:00 към Ел Нидо и програмата е свободна. Нощувка.
 
Ден 9  Ел Нидо, Палауан
Закусваме и пак към градския плаж, за да се качим на лодка за трети тур на архипелага Бакуит, с включен обяд.
Програмата ни включва посещение на: Cadlao lagoon, Small lagoon, Pasandigan beach, Paradise beach, Bukal island.
Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Малката лагуна (по желание).
Прибираме след около 16:00 към Ел Нидо и програмата е свободна. Нощувка.
 
 
Ден 10 Ел Нидо, Палауан
Закусваме, взимат ни ванове и тръгваме в северна посока от Ел Нидо. След около 40 минути достигаме до плажовете Накпан и двойния Калитанг. Свободно време за плаж и развлечения. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои – и най-хубавия. Релакс на плажа, плуване, коктейли и хапване на прясна морска храна.
По желание - кратка разходка до скрития в джунглата водопад Nagkalit-kalit и къпане във прохладните му води.
Късният следобед си тръгваме наобратно след залеза. Залезите са впечатляващи!
 
 
Ден 11  Ел Нидо, Палауан - Себу
Закуска и трансфер до летището. Полет за Себу (около 1 час и 40 мин) и пристигаме в ранния следобяд. Трансфер и разглеждане на красивия Даоистки храм над града, както и  стария град с Кръста на Магелан и най-старата базилика във Филипините – Санто Нино, както и катедралата Cebu Metropolitan. Настаняване в хотел. По желание - вечеря в местен ресторант, предлагащ специалитета на о.Себу –  версия на лечон (хрупкаво бавно печено прасенце).
Cebu Parklane International Hotel - Deluxe Queen room (или подобен)
 
Ден 12  Себу - Ослоб
Ранна закуска и отпътуване в 5:00 на юг, към областа Ослоб (около 3 часа). Пристигане в Туристическия център на Ослоб и по желание плуване на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни КИТОВИ АКУЛИ! След 30 минутната ни среща – душ и към някой местен ресторант за закуска/кафе. Продължаваме към водопадите Агуинид, където светло синьо-зелена вода, джунгла, 6 нива ниски водопади и интересни варовикови форми се преплитат в страхотно преживяване. Тура изисква леко физическо натоварване -  ще се мокрим, ще се катерим по водопадите, ще се снимаме и ще се забавляваме. Свободно време за обяд. Продължаваме и достигаме друга област с още по-сини (като напитката Gatorade) води, невероятна природа и просечени от времето, обвити от лиани речни каньони. Слагаме каски, жилетки и с помощта на мотори се качваме нагоре в планината, за речен каньонинг на река Матутинао. Оттам тръгваме по реката - ще минаваме под водопадите Кауасан, ще скачаме от скалите (при желание) и ще се спускаме по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Чакат ни чудни вирчета за охлаждане от жегата, ще скачаме в тях, ще плуваме под спиращи дъха водопади и речни каньони, обвити в пищна растителност.
Много красиви гледки и приятни емоции ни очакват. Този ден ще е незабравимо приключение!
След ден пълен с приключения настаняване в малкото село Моалбоал, където ще се настаним за заслужена почивка.  Нощувка.  Adams View Hotel MOALBOAL - Deluxe Double Room (или подобен)
 
 
Ден 13  Ослоб – Себу - Доха
Събуждаме се и към плажа. Той е каменист, с вода до глезена, а ние отиваме на около 20 метра от брега.  Там рязко става дълбоко, а ние влизаме с шнорхели и маски, да плуваме измежду милиони сардини! Рибните пасажи се вият в най-различни причудливи вортексни форми, в перфектен синхрон.  Като приключим, се връщаме, за да се преоблечем и закусим. След това се отправяме към най-хубавия плаж на Моалбоал, за последно плажуване и релакс. Свободно време за обяд. Отпътуване към Себу, пътят ще отнеме 3 часа. Пристигаме и трансфер до летище. Полет за България с невероятни приживявания от Филипини в 18.05ч. Кацане в Доха в 23.30ч.
 
Ден 14  Доха - София
Излитане от Доха в 09.50ч. Кацане на летище София в 14.40ч

Пакетна цена:

3245 eвро на човек в двойна стая

690 евро доплащане за единична стая

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Доха – Себу – Доха - София
 • Самолетен билет Себу – Ел Нидо - Себу
 • 11 нощувки със закуска
 • 5обяда по време на туровете с лодки и круиза по река Лобок
 • 2ферибота до и от Тагбиларан
 • Всички трансферипо програмата
 • Всички описанив програмата турове и атракции
 • Цялостнаорганизация на описаното пътуване от/до Себу
 • Всичкиразрешителни (свързани с COVID) за посещение на различните региони и общини
 • Водачна български през цялото време, с голям опит, живеещ във Филипините
 • Медицинска застраховкa

Цената не включва:

 • Местен транспорт из населените места (триколки, мотори, GrabCar – таксита, ванове под наем).
 • Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж
 • Опционални активности и отбелязани като „по желание“ посещения.
 • Храна и напитки (освен включените 5 обяда и  11 закуски).
 • Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с:
  • Отмяна и изпускане на полети/фериботи
  • Тайфуни и тропически бури
  • COVID рестрикции, мерки и изисквания
  • Антигенни или PCR тестове
  • Медицинско обслужване

Международен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на пристигането в Манила.
Сертификат за COVID ваксинация
Негативен RT-PCR тест, направен в рамките на 48 часа от датата и часа на заминаването за Филипините.
Добри водни обувки, блуза/тениска за плуване с UV защита, маска и шнорхел, малки плавници по желание, водонепромокаема чанта, водоустойчив калъф за телефон, универсален адаптор за контакт, водоустойчива камера/фотоапарат (препоръчително), смартфон (за апликации, свързани с разрешителните на общините).

Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
1000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
Копие от международен паспорт;
Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 14 човека.
Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.

Пакетната цена е калкулирана по курс 1,90 лв. за щатски долар към 12.07.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

* до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки
* от 119 до 36 дни преди датата на отпътуване – размерът на депозита (1000лв.)
* от 35 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Филипини.