• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ
Програма

 

Сингапур е известен още като „Мигновена Азия“, защото предлага на посетителите бърз поглед върху азиатските култури, които имигрантите са донесли от всички части на континента.
В Малайзия има и значително китайско и индийско население, което е отразено в архитектурата и културните реликви, открити в страната. Предлага голямо разнообразие от активности за туристите - гмуркане, пазаруване, опитване на местна храна...

 

ДЕН 1   

София-Доха  

Среща на летище София за полет София-Доха с Катарски авиолинии. Час на излитане 12:50 ч. Пристигане в Доха в 18:30 ч. Полет за Сингапур в 20:40 ч.

 

ДЕН 2    

Сингапур

Пристигане на летище Сингапур в 09:15 ч, където ще ви посрещне нашият местен партньор. След това ще се отправите на Панорамна обиколка на Сингапур с посещение на ботаническите градини (включено в цената). По време на обиколката ще опознаете историята и културно разнообразие на града. Ще разгледате колониалния квартал, старата сграда на парламента, клуба по крикет и Националната галерия, включваща бившия Върховен съд и кметството. Ще продължите към Малката Индия, убежище на индийската култура, въплъщаваща живия и цветен пулс на индийската общност в Сингапур. Сетивата ви ще оживеят, докато минавате покрай магазините, предлагащи разнообразие от екзотични плодове, местни зеленчуци, гирлянди от жасмин и орхидеи. Продължавате към парка Мерлион и емблематичната статуя Мерлион с глава на лъв и тяло на риба, символизираща скромното начало на Сингапур като рибарско селище. Преминаване през китайския квартал и спиране в един от най-старите храмове в Сингапур, Thian Hock Keng, посещаван от ранни китайски имигранти, отдаващи благодарности на богинята на морето. Ще посетите и първият обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО — Сингапурските ботанически градини и ще се разходите из националната градина на орхидеите, която може да се похвали с обширна експозиция от 60 000 орхидеи. Панорамната обиколка ще продължи до към 12:30 ч. Следва трансфер и настаняване в хотел Grand Pacific 3*+ или подобен. Следобед — свободното време. Не е включена храна.

Нощувка.

 

ДЕН 3   

Сингапур

Закуска. 

Опция (не е включена в цената) Остров Сентоса

Продължителност 09:00-13:00 ч.

Сентоса е малък остров, разположен в централния регион на Сингапур. Някога е използван като британска военна база и японски лагер за военнопленници. Преименуван е на Сентоса през 1972 г. Сега е популярен курорт, който приема повече от 20 милиона посетители годишно. Острова е дом на множество вълнуващи атракции. Една от тях е един от най-големите аквариуми в света, S.E.A. Аквариум. Потопете се в този магически морски свят и изследвайте повече от 100 000 морски животни. Качвайки се на кабинковия лифт от връх Фабер до Сентоса, на 131 м над земята ще можете да се насладите на 360-градусова гледка.

Опция (не е включена в цената) Магическа нощ с Купола на цветята и Купола на облачната гора

Начало на екскурзията: 16:00 ч.

Разгледайте Gardens by the Bay или „Градините до залива“, една от основните атракции на Сингапур. Това са 18 футористични дървета с височина до 50 метра. Тези супердърветата са и източници на енергия, част от проект за изкуствена гора, която събира дъждовна вода, слънчева енергия и пречиства въздуха в града. Уникални за градините са двата купола Cloud forest и Flower Dome, представляващи оранжерии. По-голямата, Flower Dome е с площ 12,8 декара и е записана в рекордите на Гинес като най-голямата оранжерия в света, събрала екзотични растения от 5 континента. В оранжерията Cloud forest, с площ над 8 декара, са създадени условията на вегетацинона зона на тропиците с височина от 1000 до 3000 метра надморското равнище. Конструкция с височина 35 метра представлява закрита планина, забулена в мъгла и покрита с буйна растителност. Тук ще видите най-високия закрит водопад в света. С падането на здрача силуетът на Марина Бей и емблематичните градини, подобни на дървета, оживяват със светлина и звук. Удивете се на невероятното Garden Rhapsody Show и на гледката към града, разкриваща се от наблюдателната площадка на хотел Марина Бей Санд, намираща се на 57-я етаж.  

Нощувка.

 

ДЕН 4 

Сингапур-Малака-Куала Лумпур

09:00 ч. След закуска отпътуване към Куала Лумпур. Преди да стигнете до град Малака ще преминете през малайски и китайски села, за да разгледате архитектурата, която отразява традиционната култура. Пристигане в Малака. Малака се е утвърдил като един от обектите на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Обиколка на исторически забележителности на града (включено в цената). Ще разгледате храма Cheng Hoon Teng — най-старият действащ китайски храм в Малайзия, джамията Kapitan Kling, улица Jonker (Antique Row), музеят Baba and Nyonya, сградата Stathuys, часовниковата кула, Христовата църква и известната Порта де Сантяго. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към Куала Лумпур. Настаняване в хотел Parkroyal Collection 4*.

Нощувка.

 

ДЕН 5 

Куала Лумпур

09:00-12:00 ч. Сити тур на Куала Лумпур (включен в цената)

Интересна обиколка, която разкрива красотата и очарованието на старата и новата столица Куала Лумпур — град градина на светлината. Акцентите от обиколката включват: Кулите близнаци Петронас (снимка), Кралският дворец (снимка), Национален паметник, храмът Тиен Хау, Националната джамия (снимка), сградата на султан Абдул Самад и клубът за крикет в стил Тюдор.

12:30-14:00 ч. Обяд в ресторант KL Tower (включен в цената).

14:00-17:00 ч. Обиколка на пещерите Бату (включена в цената).

Ще продължите към пещерите Бату, където се помещава хиндуистки храм, посещаван от хиляди поклонници и туристи. Преди да се изкачите по 272-те стълби, за да стигнете до главния пещерен храм, ще имате възможност да се възхитите на разположената пред входа 42.7-метрова златна статуя на бог Муруган. След като стигнете до върха, пред вас ще се разкрие впечатляваща гледка към красивия Куала Лумпур.

Нощувка.

 

ДЕН 6 

Куала Лумпур-о-в Пенанг

Закуска.

Отпътуване към о-в Пенанг (продължителност около 5 часа).

По пътя ще посетите пещерния храм Sam Poh Tong в Ipoh, замъка Kelly и пещерата Perak Tong. Ще минете по четвъртия най-дълъг мост в Югоизточна Азия. Пристигате в късния следобед и настаняване в PARKROYAL Penang Resort 4*.

Нощувка.

 

ДЕН 7 

Остров Пенанг

Целодневен тур на Джорджтаун (включен в цената)

В 09:00 ч. ще започне обзорна обиколка, която ще ви даде възможност да се насладите на всички гледки и звуци на екзотичния остров Пенанг. Ще посетите четвъртата най-дълга статуя на полегналия Буда в света - Wat Chayamangkalaram, храма Dhammikarama, първият будистки храм, построен в Пенанг през 1803 г, изящно декориран бирмански храм. Ще минете покрай църквата Св. Георги (построена през 1818 г.), храмът Kuan Yin — Богинята на милосърдието (най-старият даоистки храм на Пенанг, построен през около 1800 г, когато китайците се заселват на острова, храмът Sri Mariamman (най-старият индуски храм) и Masjid Kapitan Keling (най-старата индийска джамия). Посещение на Khoo Kongsi — великолепна зала, украсена с дърворезби. Ще посетите местно кафене. Кратка спирка за снимки във форт Cornwallis, където Франсис Лайт и екипажът му са кацнали през 1786 г. След обяда ще продължите с Penang Hill & Kek Lok Si Temple. „Задължителна спирка“, храмът Kek Lok Si е величествен будистко-даоистки храм с внушителни 10 000 пагоди на Буда и великолепно езерце с костенурки на дълголетието. Павилионът Kuan Yin приютява гигантската статуя на Kuan Yin (Богинята на милосърдието). Изкачване на хълма Пенанг, 830 метра надморска височина, с помощта на швейцарска въжена железница, която минава през хълмисти ферми и буйни тропически джунгли. По време на пътуването се открива спираща дъха гледка към Пенанг и континенталната провинция Уелсли.

Нощувка.

 

ДЕН 8   

Остров Пенанг

Свободно време за плаж и развлечения.

Нощувка.

 

ДЕН 9 

Пенанг-Куала Лумпур

Свободно време за плаж. В 12:00 ч. освобождаване на хотела и трансфер до летището в Куала Лумпур. По пътя ще спрете за обяд в местен ресторант (обяда не е включен в цената).

Нощувка

 

ДЕН 10 

Куала Лумпур-Доха-София

Полет в 02:25 ч. Пристигaне в Доха в 05:15 ч. Полет за България в 07:45 ч. Пристигане на летище София в 11:50 ч.

***

Дестинация

Настаняване

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Трети възрастен в двойна стая

Сингапур

Grand Pacific 3*+

 

  

2 623 Евро / 5 130 лева

 

2 948 Евро/ 5 765 лева

 

2 482 Евро /4 855 лв.

Куала Лумпур

Parkroyal Collection Kuala Lumpur 4*

О-в Пенанг

Parkroyal Penang 4*

Цената включва:

 • Двупосочен самолетен билет София-Доха-Сингапур-Куала Лумпур-Доха-София с Катарски авиолинии
 • 2 нощувки в Сингапур
 • 2 нощувки в Куала Лумпур3 нощувки на о-в Пенанг
 • Панорамна обиколка на СингапурПанорамна обиколка на Куала Лумпур с включен обяд
 • Панорамна обиколка на Малака с включен обяд
 • Панорамна обиколка на Джорджтаун с включен обяд
 • Водач по време на пътуването
 • Местен рускоговорящи гид по време на екскурзиите в Малайзия
 • Местен англоговорящ гид в Сингапур
 • Застраховка Помощ при пътуване с КОВИД защита и лимит 10 000 евро.
 •  

Цената не включва:

 • Магическа нощ с Купола на цветята и Купола на облачната гора – 255 eвро на човек
 • О-в Сентоса – 240 евро на човек
 • Застраховка Отмяна пътуване

Изисква се представяне на международен сертификат за ваксинация срещу жълта треска, ако сте посетили държава/регион в Африка или Латинска Америка, идентифицирани от СЗО като изложени на риск от предаване на жълта треска през последните 6 дни преди пристигането в Сингапур.
Пътуващите трябва да издържат 6-дневна карантина при пристигането си, ако не могат да изпълнят изискването.
Изисквания за COVID-19:
От 13 февруари 2023 г. няма изисквания за ваксинация и за PCR тест за COVID-19.

Българските граждани могат да пътуват до Сингапур с международен паспорт, валиден най-малко до 6 месеца от датата на влизането в страната.
За престой до 90 дни не се изисква виза.
Всички пътуващи трябва да попълнят декларацията до 3 дни преди пристигането на следния линк https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/

Авансово плащане: 1500 лева при сключване на договора
Пълно плащане: 60 дни преди отпътуване

От 59 до 1 ден преди отпътуване: 100% неустойка

Препоръчваме застраховка "Отмяна на пътуване" — доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора и съответно извършване на авансовото плащане или до 5 дни след това, съгласно условията на застрахователна компания ЗД Евроинс.