• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ
Програма

 

1 ден СОФИЯ - ИСТАНБУЛ

Среща на летище София за полет с АК „ Turkish Airlines”до Пекин през Истанбул в 21:10ч.

 

2 ден/ ИСТАНБУЛ - ПЕКИН / Вечеря

Полет от Истанбул в 01.25 и пристигане в Пекин около 15.35ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.

Вечеря в местен ресторант, след което трансфер и настаняване в хотел Beijing Jinfeng hotel 4* или подобен. Нощувка.

 

3 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park и посещение на Грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» ( включен в пакетната цена ) - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци.

Вечеря в местен ресторант и нощувка.

 

4 ден / ПЕКИН - ЛОЯН/ Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Luoyang Peony hotel или подобен.

 

5 ден ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска.

Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства с посещение на школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век и е разположен в свещената за даосите планина Суншан, близо до град Дънфън, недалече от древната китайска столица Лоян в провинция Хънан. Едно от най-важните занимания на послушниците в манастира е практикуването на медитация, наричана от тях „съзерцаване в стената“ ,като метод за духовно и цялостно развитие и постигане на просветление. Да Мо намира, че поради дългото стоене в една и съща поза при всекидневните песнопения и молитви монасите са с твърде слабо тяло и затова измисля редица двигателни упражнения, да ги укрепи физически. Тези упражнения, съчетани със заимствуваните от древните китайски трактати, дават началото на шаолинския стил борба.

Следва посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Xian Ramada Hotel или подобен.

 

6 ден / СИЯН / Закуска и вечеря             

Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град и мюсюлманския квартал. Вечеря в местен ресторант.  Нощувка.

 

7 ден / СИЯН - ШАНХАЙ  / Закуска и вечеря

Закуска. 

Разглеждане на централната част на града, площада, добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай. Пристигане в Шанхай и разходка по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Вечеря в местен ресторант, след което настаняване и нощувка в хотел Shanghai Ramada  или подобен.

 

8 ден / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Посещение на Телевизионна кула с включен билет за наблюдателната площадка на 263 метра. Кулата открита през 1994г е символ на Шанхай и е висока 468 метра.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева)Заявява се и се заплаща предварително от България. 

Вечеря в местен ресторант и нощувка.

 

9 ден / ШАНХАЙ – ДЖУДЖИЯОУДЖИЯО – ИСТАНБУЛ / Закуска и вечеря

Закуска. Посещение на Джуджияоуджияо който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето.

Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до летището за полет с АК“Turkish Airlines” за София през Истанбул в 22:25ч. 

 

10 ден / ШАНХАЙ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 05:15ч. и полет за София в 07:25ч. Пристигане в София в 08:35ч.

 

9-ти ден: 02.01.2024, О-В МАВРИЦИЙ - ИСТАНБУЛ

Закуска. Напускане на стаите в 12ч на обяд.  

Свободно време до късен трансфер до летището за полет до Истанбул в 20:55ч.

 

10-ти ден: 03.01.2024, ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Кацане на летището в Истанбул в 06:00ч. Кратък престой и полет за София в 08:45ч. Пристигане на летище София в 09:05ч.

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

2098 Евро /

4103 Лева

   2465 Евро / 4821 Лева

2000 Евро / 3912 Лева

Цената включва:

 • самолетен билет с АК“ Turkish Airlines”София - Истанбул - Пекин; Шанхай – Истанбул – София с включени летищни такси ;
 • 7нощувки със закуски  в хотели 4* - 2 нощ. в Пекин ( Beijing Jinfeng hotel 4*или подобен ), 1нощ. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен), 2 нощ. в Сиян ( Xian Ramada Hotel или подобен ),2 нощ. в Шанхай ( Ramada Shanghai 4*или подобен ),;
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
 • Трансфер Пекин  - Лоян с влак стрела;
 • Трансфер Лоян - Сиян  с влак стрела;
 • Трансфер Сиян - Шанхай с влак стрела;
 • Включено посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» в Пекин;
 • Включен билет за наблюдателната площадка на Телевизионната кула в Шанхай;
 • Климатизиран транспорт;
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • Екскурзоводско обслужванес превод на български език по време на програмата;
 • Всички трансфери, упоменати в програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
 • Водач който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език.

Цената не включва:

 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 50 евро / 98 лв, заплащат се предварително в България.
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USDна човек (около 142лв ).
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена.

TK1030 22МАРТ София 2135 Истанбул 0005*

TK 88 23МАРТ Истанбул 0210 Пекин 1615

TK 27 30МАРТ Шанхай 2305 Истанбул 0615*

TK1027 31МАРТ Истанбул 0725 София 0835

TK1030 21АПРИЛ София 2110 Истанбул 2235

TK 88 22АПРИЛ Истанбул 0125 Пекин 1535

TK 27 29АПРИЛ Шанхай 2225 Истанбул 0515*

TK1027 30АПРИЛ Истанбул 0725 София 0835

TK1030 21МАЙ София 2110 Истанбул 2235

TK 88 22МАЙ Истанбул 0125 Пекин 1535

TK 27 29МАЙ Шанхай 2225 Истанбул 0515*

TK1027 30МАЙ Истанбул 0725 София 0835

Офертата важи при минимум 16туристи.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 днипреди заминаване;
Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца следдатата на завръщане;
Снимка паспортен формат във високо качество;
Попълнена апликация с лични данни и професия;
Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USDна човек (около 142 лв).

При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

при наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.