• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ
 
Трябва да си посетил повече арабски държави, за да усетиш колко е различен Оман. Родината на Синбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, която се намира до нефтените гиганти, но успява да запази своята самобитност и достойнство. И това е така не само защото е най-старата независима държава на Арабския полуостров и с хилядолетна история, а защото хората, които живеят в нея вярват, че за да оцелее едно общество, моралът трябва да бъде определяща част от неговото съществуване.

ПРОГРАМА

1 Ден / СОФИЯ

Полет от София с Турски авиолинии в 16.00ч. Пристигане в Истанбул в 18.30ч., кратък престой и полет в 19:55ч за Мускат.    

2 Ден / МУСКАТ Закуска и вечеря

Пристигане в Мускат в 01.45ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Majan Continental Hotel 4* или подобен. Нощувка.

 

Закуска

В 10.00 часа се отправяме на полудневна обиколка на Мускат. Започваме с пазарите за риба и зеленчуци в Мутрах, където ще имате възможност да се потопите в традиционната за арабския свят атмосфера. Следва сука Мутрах - най-големият закрит пазар в Оман, който ще ви посрещне с феерия от цветове и аромати. Тук се предлагат разнообразни стоки и особено типични за Оман сувенири като тамян, Омански ханджари и красиви сребърни занаятчийски изделия, шалове от пашмина и др.

Следващата ни спирка е музеят Баит ал Зубаир – превърнат в музей на оманското културно наследство през 1998. Тук са изложени археологически находки, традиционни национални дрехи и бижута, както и стари картини отпреди Ренесанса. От тук ще продължим към двореца на султана и издигащите се от двете му страни крепости Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век. Връщане в хотела.

Вечеря и нощувка.

3 Ден / МУСКАТ - СУР / Закуска и вечеря

Закуска.

След закуска потегляме от хотела и първото ни посещение ще бъде Голямата Джамия на Мускат– храмът се издига величествено със своята сложна, но изчистена архитектура. Посещението на тази забележителност е задължително за всеки турист, посетил Мускат (отворена всеки ден за посетители, между 08.00-11.00 часа, с изключение на петък и по време на празници). След това продължаваме пътуването си към Сур, старото африканско пристанище, където типичните за Оман лодки „доу” са се правели с голи ръце. Пътят до Сур е живописен и красив. Ще спрем за снимки при Бимах – интересно природно образование и живописно чудо.

След това продължаваме към Вади Шаб. Ако смятате, че райските оазиси с вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Шаб е истински рай на земята - има голямо езерце и бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки. Долината Вади Шаб е една от най-известните и популярни туристически атракции на Оман и е едно от най-красивите места в страната!

Продължаваме по крайбрежния път към Сур (предполагаемият дом на Синбад Мореплавателя).   

Ще посетим малка корабостроителница за доу, където и днес се строят традиционни дървени кораби. Най-красивият пример за доу е историческият "Fatah Al Kair", който е част от голямата морска история на страната. Пристигане и настаняване в Sur Plaza Hotel 3*. Вечеря и нощувка.

 

4 Ден / СУР – ПЯСЪЦИТЕ НА УАХИБА / Закуска и вечеря

Закуска.

След закуска напускаме хотела и се отправяме по крайбрежният път към Ja’alan Bani Bu Ali, където ще спрем за снимки при джамията Аl Hamouda, тя е най-старата и най-красивата и по рода си със своите 52 купола. След това ще отпътуваме към вълнуващите "Златни пясъци" на пустинята Уахиба. Трансферът до и от лагера ще бъде с джипове 4WD.

Пясъците на Уахиба се простират върху площ с дължина от около 200 км и широчина близо 100 км, преминават от юг от източните Хаджари и стигат до Арабско море. Това е традиционният дом на бедуините, хора със здрав дух, които знаят как да оцелеят в условията на суровата пустиня. Пътуването до лагера е вълнуващо и изпълнено с адреналин пътешествие. Пресичайки много пясъчни дюни достигаме до лагера 1000 nights и след формалностите по настаняването ще имате възможност да наблюдавате невероятния залез. Вечерята ще бъде под открито небе.

Нощувка.

5 Ден / ПЯСЪЦИТЕ НА УАХИБА - НИЗВА/ Закуска и вечеря

Закуска.

След закуска се отправяме към Бахла, където са открити най-древните останки от цивилизация в Оман. Тук се намира огромнoто укрепление Бахла, което е включено в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и природно наследство. За Бахла са характерни сградите от глина, а днес населението тук се занимава главно с изработването на керамика. Бахла се счита за столица на грънчарсвото в Оман.

Продължаваме към Джабрин, където ще посетим известната крепост. Крепостта съдържа лабиринт от стаи с боядисани тавани, внушителни кули, дворове, подземия, тайни входове, фалшиви подове, скрити ъгли, тунели и маршрути за евакуация.

От Джабрин ще отпътуваме за Низва. Ще се разходим из града, който е оживен център на занаяти, а пазарът за сребро е най-добрият в Оман. Чувствайте се свободни да се смесите с тълпата и се оставете атмосферата на Оман да ви омагьоса. Низва е известен със своите сребърни бижута. Ще спрем за снимки при голямата кръгла крепост. Настаняване в Golden Tulip Nizwa 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

6 Ден / НИЗВА - МУСКАТ / Закуска и вечеря

Закуска.

След ранната закуска ще се отправим към пазара за животни в Низва. Той се провежда всеки петък сутрин между 7 и 9ч. Пазарът събира много хора от околните села и планински местности, които идват да продават най-вече кози. Това се е превърнало в зрелищно седмично събитие, където стотици хора продават и купуват кози, говеда и други животни и си заслужава да бъде видяно. Пазарът се намира под сянката на високи палмови дървета близо до главния сук. Това е място, където можете да се потопите в някои от най-оригиналните стари традиции в Оман.

Отправяме се към Ал Хамра, където, качвайки се на джипове, ще посетим древното селище Мисфат ал Абрейн (Misfat Al Abrein), разположено на 1000 м. н.в

Докато се разхождаме из това красиво село, където времето е спряло, ще бъдете пленени от приятелското отношение на хората. Под сянката на лимоновите дървета, малките улички се извиват нагоре към накацалите по склона къщи, приличащи на изсечени в скалата пещери, със спираловидни стълби, водещи до красиви скални тераси.

Продължаваме към Биркат ал Мауз (Birkat Al Mouz), разположен в оазис в подножието на планината Джебел Акхдар. Това е едно от най-известните селища в Оман, със своите руини на традиционни стари къщи, разположени сред голяма бананова плантация. Тук можете да видите добре запазената стара напоителна система Falaj, която е включена като световно наследство на ЮНЕСКО. В късния следобед се отправяме към Мускат. Настаняване в Ramee Guestline Hotel 4*. Вечеря. Нощувка

7 Ден / МУСКАТ - СОФИЯ / Закуска и вечеря

Закуска.

Свободен ден за разходки и последни покупки от Оман. Късно освобождаване на хотела, след което вечеря и трансфер към летището в Мускат.

8 Ден СОФИЯ

В 02.40ч. полет от Мускат за Истанбул. Кацане в Истанбул в 07:20ч. и полет за София в 08:35ч. Пристигане в София в 08:50ч.

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

По избор

1688 Евро /

3302 Лева

1930 Евро / 3775 Лева

Цената включва:

 • Самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул – Мускат – Истанбул – София с летищни такси 
 • 6 нощувки със закуски и вечери в подбрани хотели 3* и 4* - 3н. в Мускат (Majan Continental Hotel или подобен), 1 н. в Сур (Sur Plaza Hotel 3* или подобен ) , 1н в камп в Пустинята Уахиба (1000 nights camp или подобен), 1н. в Низва (Golden Tulip Nizwa 4*) или подобен;
 • Всички посещения описани в програмата;
 • Всички трансфери с климатизиран транспорт;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Минерална вода по време на туровете;
 • Екскурзоводско обслужване на английски език;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро ( включваща COVID-19)  ;

Цената не включва:

 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро/59 лв, заплащат се предварително в България.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • Такса за издаване на виза за еднократно влизане в страната – 140 лева на човек
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

Според условията на авиокомпанията и конкретните дати оставащи до заминаването.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Според условията на авиокомпанията и конкретните дати оставащи до заминаването.

международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 140 лева на човек