• ПРОГРАМА
  • НАСТАНЯВАНЕ
  • ВКЛЮЧВА
  • НЕ ВКЛЮЧВА
  • УСЛОВИЯ

Гърция-прекрасни плажове,красиви гледки,жарко слънце и много емоции-всичко това дар от природата.

За останалите неща-Хотели,вили,пътуване,обслужване,спокойствие,комфорт,удобства-Юнайтед Травъл.

 

Изпратете Вашето запитване и ще получите нашите най-добри предложения за наем на вила или настаняване в прекрасните хотели на Гърция.

* Къде предпочитате да се намира вилата-в близост до България или на някой от островите в Гърция?

*Колко спални предпочитате да има вилата,която търсите?

*На какво разстояние от плажа предпочитате да бъде или на самия плаж?

*Период на настаняване?

*Колко възрастни и колко деца ще бъдат настанени?

Там където морето е по-синьо от небето, а обслужването е на ниво. Лятото продължава от май до октомври, а плажната ивица е близо 13 хиляди километра. Това е Гърция, морският рай на една ръка разстояние, на който от години се радват хиляди българи.

Избрахме петте най-посещавани места от българи в южната ни съседка.

Разбира се, Халкидики

Най-масово посещаваната дестинация безспорно е Халкидики. И заради по-близкото разстояние, и заради по-евтините цени в сравнение с по-южните дестинации. Полуостровът е на близо 400 км от София и има три ръкава - Касандра, Ситония и Атон. Най-хубавият и най-харесван заради дивите си плажове е вторият - Ситония. Чистите плажове, кристалните води, синьо-зелената феерия от цветове и запленяващите залези са несравнимо изживяване за жадуващите за почивка.

В центъра на Ситония се намира известният курорт Порто Карас, в близост до красивото курортно селище Неос Мармарас. Ситония предлага на туристите различни хотелски комплекси и малки семейни хотелчета в различни ценови категории. Има много заведения - барове, места за развлечение и т.н. Сред най-посещаваните от българи места са Никити и Вурвуру.

Първият ръкав е Касандра, той е най-близо до Солун и с най-голямо население. Много от плажовете са заобиколени от прохладни борови гори, има и интересни исторически забележителност. Известни курорти, посещавани от българи, са Ханиоти и Сани резорт, като второто място предлага много луксозни варианти за почивка в петзвездни хотели.

 

Третият ръкав е Атонският полуостров, на който се намират манастирите от Света Гора. Там обаче достъпът е ограничен. Посетителите са само мъже и то след получаването на специална виза.

За дамите остава утешението да отидат на разходка с корабче, от което се виждат част от манастирите, накацали по склоновете на Света Гора. Корабите нямат право да приближават по-близо от 4 км до брега.

Тръгва се от Уранополи, като малко преди града също има нелоши плажове и хотели. Много добър вариант е и близкият остров Амулиани, до който се стига с ферибот от Трипити.

Олимпийската ривиера

Още една дестинация, която е близо до България. Името идва от факта, че курортът е разположен в подножието на планината Олимп. Има голямо разнообразие - както откъм места за настаняване - хотели, квартири, къщи или къмпинги - така и в местата за хранене и забавление. На разположение на туристите са 70 км чисти пясъчни плажове, тук рядко ще срещнете варианта - скалист плаж. Поради близостта с планината лятото не е толкова горещо.

По-известните места за почивка са: Паралия Катерини, Лептокария, Неи Пори и Платамонас. Има и много по-малки градчета, не толкова известни, но много спокойни. Ако сте любители на историческите паметници, оттук може да тръгнете към древногърцките места на Дион, Вергина, Пела, замъкът на Платамонас, долината Темпи и манастира Метеора.

 

Остров Тасос

Най-близкият остров до България и съответно един от най-посещаваните е остров Тасос. Намира се срещу Кавала заедно със Самотраки е един от двата острова, които са били българска територия по времето на Втората световна война - от 1941 до 1944 година.

Островът има изключително чиста вода, понякога в морето може да се видят и делфини. Тук може да се радвате не само на морето - теренът е рай за велосипедисти, за планинари, както и за любители на традиционните водни спортове и други забавления.

 

Лефкада

В последно време остров Лефкада става все по-популярен сред българските туристи. Разстоянието от София обаче е 685 км, макар и предимно по магистрала. Има мост, който свързва континенталната част с острова.

Разположен между островите Корфу и Кефалония - също много добри дестинации в западната част на Гърция, остров Лефкада е четвъртият по големина от групата на Йонийските острови и притежава едни от най-красивите плажове в света. Девствената природа там на практика изпреварва всичко и е именно това, което привлича туристите - бял, мек пясък, вода с цвят на тюркоаз, тропически аромати и исторически забележителности.

 

Остров Закинтос

Истината е, че морето е най-хубаво на островите и колкото по на юг, толкова по-добре. Един от обичаните варианти от българите е остров Закинтос в Йонийско море. Той е доста далече - разстоянието от България е над 876 километра, което означава най-малко 10 часа с кола и ферибот. Другият вариант за придвижване е с чартър, който разбира се е по-удобен и по-скъп съответно.

Закинтос е наричан "цветето на Изтока" - смарагдово синьо море, зелени хълмове, покрити с цветя, величествени бели скали, които се извисяват наз морето. Затова много от посетителите му го определят като кътче от рая.

 

Островът е доста голям, с площ 410 квадратни километра и 123 км крайбрежна ивица. Той е третият по големина сред Йонийските острови.

Някои от плажовете за обявени за национални паркове, в залива Ланага може да видите и морските костенурки Карета, които снасят яйцата си тук.

Част от курортите са рай за любителите на нощни заведения, докато други са по-подходящи за семейна почивка.

No Details Found