• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ

ПРОГРАМА:

Вашият маршрут

 

Ден 1

Виндхук

След като пристигнете на летището в столицата на Намибия, удобен трансфер ви отвежда директно до резерват от 9 000 хектара. Екипът на Porsche Travel Experience приветства вас и вашите колеги участници в автентичната Omaanda Lodge в сърцето на тази фантастична среда. Оформена от 10 просторни къщи за гости в традиционна кръгла архитектура и невероятна природна обстановка, първата ви вечеря вече предлага възможност да се огледате, да се чудите и да се насладите.

Знаете ли че...?

Създаването на Omaanda Lodge е вдъхновено от Анджелина Джоли. В Камбоджа тя попада на хотел Zannier Phum Baitang. Тя ентусиазирано предложи на нейния създател устойчивата концепция на хотелската група за опазване на природната среда и защита на местните животни да се приложи и в Намибия. След това Zannier Hotels си партнира с фондация Naankusê, за да създадат гигантски природен резерват – в сърцето, на който Omaanda Lodge сега предлага устойчив туризъм.

 

Ден 2

Виндхук – Пасианс – Сосусвлей

Пустинята зове: От Omaanda Lodge ще карате по широки пясъчни пътеки към Sossusvlei. Покрай уединеното село Пасианс, вашата пътека води дълбоко в пустинята Намиб. В ранния следобед Kwessi Dunes Lodge, новооткрит през 2020 г., се вижда сред пясъчните дюни. Заобиколен от огромни пустинни простори, можете да се насладите на завладяващи гледки. 10-те луксозни хижи разполагат с уникална „спалня за звезди“ – напълно отворена към небето и идеалното място за преживяване веднъж в живота да спите под звездното небе на Намибия.

Знаете ли че...?

За разлика от вездесъщия пустинен пясък, кулинарният акцент на самотното селище Пасианс не е никак сух. Moses Bakery продава вероятно най-вкусните и сочни ябълкови пайове в цяла Африка. Рецептата на основателя Моузес Макгрегър, който е израснал в Замбия, син на майка германка и баща шотландец, остава непроменена и до днес.

 

Ден 3

Sossusvlei

Следващият ви ден започва преди изгрев слънце. Във вашия верен моторизиран спътник вие отново ще поемете в пустинята. На насипния и дълбок пясък трябва да се уверите, че се движите през цялото време. Защото, ако спрете, само ръчно натискане ще задвижи колата отново. Дестинацията на най-взискателния етап от вашата обиколка: Vlei. В равнината от сол и глина, заобиколена от пясъчни дюни, може да си помислите, че сте забелязали мираж. Под сенчести дървета ви очакват богато подредени маси – уникална закуска в африкански стил. Ако сте готови за повече екшън, можете също да се насладите на гледката отгоре и да се изкачите по дюните. След последната ви глътка кафе и вероятно хилядния поглед в далечината е време да се върнете. След обяда в хижата вече ви очакват следващите приключения. Тръгнете на сафари в обширния резерват за дивеч, поход с водач или обиколка с квадроцикъл. Или се насладете на тишината и спокойствието на хижата. С настъпването на нощта всички се връщат за вкусна вечеря с регионални специалитети.

Знаете ли че...?

Ревът на двигателите на Porsche Cayenne не е единственият звук, на който можете да се удивите в пустинята. Така наречените „пеещи дюни“ произвеждат дълбоко и силно бръмчене, причинено от пясъчни лавини – което може да продължи до 15 минути и понякога може да се чуе на повече от 10 километра.

 

Ден 4

Sossusvlei – Лунен пейзаж на Свакоп

От пустинята до луната – дотам може да ви отведе вашето Porsche Cayenne. Стига да не забравяте да спазвате минималното разстояние от един километър до колата пред вас. В противен случай погледът ви ще бъде закрит от огромните облаци прах, издигани от превозните средства по неасфалтираните чакълести пътища. Една „спирка“ в ресторант Rostock Ritz ще ви даде необходимата енергия за втората част от маршрута. След няколко часа шофиране странните скални образувания по маршрута стават все по-многобройни: вижте лунния пейзаж на Свакоп в цялата му много специфична красота. Карайки покрай впечатляващи гранитни кули и привидно нереални геоложки образувания, внезапно ще се натъкнете на изненадващо удобен лагер. На разположение на всеки екип от шофьори е просторна палатка с уютно лагерно легло за нощувка и изключителен душ. Сравняването на тези места за настаняване с обикновен къмпинг би било като сравняване на ябълки и изключително изискани портокали. Още повече, че истинският лукс е невероятната природа. Безценният спомен от нощта на звезден лагерен огън на Луната ще ви остане за цял живот.

Знаете ли че...?

Намибиецът Волфганг “Кюки” Кюхирт отваря Rostock Ritz Desert Lodge през 1989 г., след чиракуването му в Германия и Швейцария и 20 години професионален опит в Свакопмунд. Той е един от първите хотелиери, които наемат намибийци, включително на ръководни позиции, което го прави пионер в местната хотелиерска индустрия.

 

Ден 5

Лунен пейзаж на Свакоп – Свакопмунд

Обрамчена от сивите лунни скали  синьото небе на Намибия, следващата ви сутрин започва с още една незабравима закуска. При следващото пътуване до Свакопмунд ще се поглезите с прекрасна природа - и с вкусен обяд от рибни специалитети. Strand Hotel Swakopmund, най-добрият хотел в Свакопмунд, се намира директно на исторически кей, където намибийските дюни се срещат с Атлантическия океан. След пристигането си можете да прекарате късния следобед на плажа или да се разходите по стъпките на колониалната история. Вечерта се насладете на спокойна вечеря в града – и помислете за живописните контрасти на тази страна.

Знаете ли че...?

Риболовът по крайбрежието на Намибия има дълги традиции и все още е много важен за икономиката на страната. В местните менюта можете да намерите мерлуза, морска риба, сардини и морски дявол.

 

Ден 6

Свакопмунд – регион Каприви

В люлката на спокойствието няма нужда да бързате и бързате. Започнете новия ден със собствено темпо. Разгледайте заобикалящата ви среда още по-отблизо при друга обиколка. Цялата група се събира отново на обяд. Със свежа енергия конвоят се отправя към летището в Свакопмунд. Чартиран малък самолет ви отвежда до луксозната палатка Nambwa Tented Lodge в района на Каприви. Палатките са разположени точно над миграционните пътища на слоновете – сгушени в гъсто обраслите върхове на дърветата. Игра с шофиране с открити сафари джипове ви дава възможност да се срещнете с дивите животни на континента отблизо и лично. Ако не можете да се наситите на такива гледки, имате късмет: точно навреме за вечеря високо във великолепните върхове на дърветата, все повече животни минават под хижата в гората. А през нощта техните многобройни гласове ще ви пеят серенади с несравнимата си приспивна песен.

Знаете ли че...?

Търсенето на слоновете за следващата водна дупка е много по-изтощително от шофирането в Porsche Cayenne. Пахидермите изминават до 70 километра на ден, за да снабдят себе си и стадата си с вода.

 

Ден 7

Регион Каприви

Малко след изгрев слънце може да искате да започнете нова приключенска игра и закуска в пустинята. Или може да предпочетете да останете на терасата за гледане и да се насладите на животните, които се разхождат покрай хижата. Между обяда и вечерния чай има повече време да гледате, да се чудите и да се насладите на гледките на дивата природа в Nambwa Tented Lodge. В късния следобед разходка с лодка през река Квандо със залез и вкусни закуски ви предлага вълнуваща промяна на гледната точка. Отпуснете се и послушайте спокойно течащата вода – и не се притеснявайте, защото водачът на лодката също следи отблизо могъщите хипопотами и дебнещите крокодили. Обратно на защитното дървено плато, можете да споделите своите открития с всички на открития огън - докато завръщащите се животни под хижата добавят още безброй погледи в този завладяващ свят.

Знаете ли че...?

Намибия беше първата страна в света, която включи опазването на природата в своята конституция. Огромен успех: До момента повече от 44 процента от земната площ на страната е под държавна защита и се използва устойчиво.

 

Ден 8

Регион Каприви – Касане

Ако ставате рано, денят ви започва с игра. След среща с обитателите на дивата природа в гората, частни малки самолети ще отведат вас и вашите спътници до Касане. Малкият град е много близо до Chobe Game Lodge на брега на река Чобе. След кратък трансфер до световноизвестния национален парк Чобе в Ботсвана, 5-звездната сафари хижа ви посреща с всички удобства, които можете да си представите тук – и невероятна панорама. Природният резерват ще ви вдъхнови с необичайно разнообразие от видове. Ако искате да видите колкото се може повече от него след обяд, ще ви покрият с разходка с игри или сафари с лодка в късния следобед. Пътувайки с лодка по река Чобе, ще преминете покрай най-големите стада слонове, които можете да намерите на далеч и нашир, впечатляващи стада биволи, антилопи и жирафи, огромни пясъчни брегове с хиляди екзотични птици и хипопотами, излежаващи се в живописни лагуни. След изискана храна, частните тераси на стаите за гости ви канят да завършите вечерта на тиха нотка – и да очаквате с нетърпение утрешния ден.

Знаете ли че...?

Близо до Касане, щатите Ботсвана, Намибия, Замбия и Зимбабве образуват единствената четиринация в света. Част от границата между Намибия и Зимбабве обаче все още е спорна. Дължината му е само 100 метра. Според някои географи четириточката може един ден да се превърне в триточка. Добра причина да пътувате до там, преди това да се случи.

 

Ден 9

Касане – водопадът Виктория – Касане

 

От една прекрасна река до следващата: Река Замбези показва най-красивото си лице при водопада Виктория. Пръските от гигантските водопади се издигат на над 300 метра височина и подхранват близката дъждовна гора. И така, какво може да бъде по-хубаво от това да разгледате по-отблизо този природен спектакъл? Малък частен самолет ще отведе вас и групата от Kasane до водопада Виктория. По време на следващия панорамен полет с хеликоптер над водопада Виктория и информативна обиколка с екскурзовод може да ви свършат суперлативите. Вашият обяд в хотел Victoria Falls може да има подобен ефект. Не бихте могли да пожелаете по-достойно и впечатляващо завършване на това пътуване през сърцето на Африка. При обратния си полет до Касане и вечерята в Chobe Lodge, вие и вашите спътници вероятно няма да говорите за нищо друго освен за великолепието на най-големия водопад в света.

Знаете ли че...?

Мисионерът Дейвид Ливингстън  е станал поет в лицето на неописуемия водопад Виктория. След откритието си той отбелязва: „Никой не може да си представи красотата на гледката от всичко, наблюдавано в Англия. Никога преди не е бил виждан от европейските очи, но толкова прекрасни сцени сигурно са били гледани от ангелите в техния полет.“

Ден 10

Касане – Виндхук

 

След полета от Касане до летище Уиндхук е време да се сбогувате – с очарователни животни, спиращи дъха пейзажи и вълнуващи екскурзии. Ако искате да удължите престоя си индивидуално, можете да се насладите на разнообразието на Намибия за малко по-дълго. Но както се казва: Всеки, който някога е бил в Африка, винаги се връща тук. В крайна сметка просто не можете да откриете всички природни забележителности на този континент само за няколко дни.

Знаете ли че...?

Поради своята социална стабилност и мирното съжителство на намибийски етнически групи, Уиндхук се счита за примерен социален модел на африкански метрополис. Със своите малки улични кафенета и бирени градини, центърът на града предава очарованието на спокоен централноевропейски град. Една от забележителностите е „Tintenpalast“ или Ink Palace. Седалището на долната камара на парламента дължи някак подигравателното си име от колониалните времена на високата консумация на мастило от някога многобройните си писари.

Event 

Dates

Price

Namibia

06.09. - 15.09.2022

Double Room: 22.990,00 € p.P.

Namibia

18.09. - 27.09.2022

Double Room: 22.990,00 € p.P.

Цената включва:

 • 5 дни шофьорски опит в осигурено Porsche Cayenne (2 души на превозно средство);
 • Летищен трансфер от летище Windhoek до Omaanda Lodge;
 • Ексклузивна закуска във Vlei;
 • Такси за определени национални паркове;
 • Разходки и дейности на Kwessi Dunes Lodge, предлагани от хижата;
 • Ексклузивна вечеря в лунния пейзаж;
 • Чартърен полет с малки самолети от Свакопмунд до регион Каприви до Nambwa Tented Lodge;
 • Ексклузивни игри за шофиране в Nambwa Tented Lodge;
 • Вечерия с чай в палатката на Намбва;
 • Разходка с лодка в регион Каприви;
 • Разходка с екскурзовод, вкл. закуска в регион Каприви;
 • Чартърен полет с малки самолети от региона Каприви до летище Касане вкл. трансфер до Chobe Game Lodge;
 • Игрови задвижвания и програми на Chobe Game Lodge, предлагани от ложата;
 • Еднодневна екскурзия, вкл. панорамен полет с хеликоптер над водопада Виктория и обяд в хотел Victoria Falls;
 • Чартърен полет с малък самолет от летище Kasane до летище Windhoek;
 • 9 нощувки с включена закуска:

1 нощувка в Omaanda Lodge;

2 нощувки в Kwessi Dunes Lodge;

1 нощувка в комфортен палатков лагер сред лунния пейзаж близо до Свакопмунд;

1 нощувка в хотел Strand Swakopmund;

2 нощувки в Nambwa Tented Lodge;

2 нощувки в Chobe Game Lodge;

8 обяда, 9 вечери;

Цената не включва:

 • PCRтест на отиване или връщане, при необходимост;
 • Допълнителни екскурзии на място – изборът от екскурзии на място е много голям, на вашето внимание са предложени само част от екскурзиите на място с информативен характер;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване".
 •