• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ
Програма

 

Трябва да си посетил повече арабски държави, за да усетиш колко е различен Оман. Родината на Синбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, която се намира до нефтените гиганти, но успява да запази своята самобитност и достойнство. И това е така не само защото е най-старата независима държава на Арабския полуостров и с хилядолетна история, а защото хората, които живеят в нея вярват, че за да оцелее едно общество, моралът трябва да бъде определяща част от неговото съществуване.
 

1 Ден / СОФИЯ /

Полет от София с АК „Qatar Aiwarys” в 13.40ч. Пристигане в Доха в 18.15ч.  

2 Ден / ДОХА - МАСКАТ / Закуска

Полет за Маскат в 01:20ч. Пристигане в Маскат в 03.55ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Ramada Encore by Wyndham Al Ghubra. Нощувка.  Закуска.

Свободно време за почивка и опознаване на Маскат – един от най-безопасните и дружелюбни градове в света.

3 Ден / МАСКАТ  - Рас Ал Хад/ Закуска

След закуска се отправяме на полудневна обиколка на Маскат. Ще започнем с Голямата Джамия на Маскат – храмът издигнал се величествено със своята сложна, но изчистена архитектура.  Тази грандиозна джамия е един от символите на Маскат. Посветена е на предишния султан на Оман - Кабус. Има пет минарета, които символизират петте стълба на исляма, а куполът й впечатлява с изящната си изработка с арабски орнаменти. Вътре могат да се съберат до 15 000 поклонници едновременно.

Ще продължим разходката ни с фото пауза на Султанският дворец Ал Алам.Настоящият султан на Оман има няколко двореца в района на Маскат, но само един е изложен пред очите на обикновените хора - цветният Ал Алам. Влизането в него не е разрешено, но можете да го разгледате отвън. Самият дворец е сравнително нов - построен е през 1972 г., а в околностите му се виждат няколко португалски укрепления от 16-и век.

Напускайки Маскат и продължавайки по пътя ни за Рас ал Хад ( най-източната част на Оман, където Оманския залив се среща с Арабско море ), ще спрем за снимки при Бимах – интересно природно образование и живописно чудо, където се събира сладка и солена вода в тюркоазен цвят. Обяд в местен ресторант. 

Пристигане в Рас Ал Хад и настаняване в Turtle Beach Resort. Вечеря.

По избор: нощна екскурзия до резервата на гигантските костенурки Рас ал Джинз (заплаща се на място)

4 Ден / Рас Ал Хад – Сур -  Пясъците на Уахиба / Закуска

След закуска се отправяме към Вади Бани Халид. Ако смятате, че райските оазиси с  вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Бани Халид е истински рай на земята - има голямо езерце и бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки.

След това продължаваме пътуването си към Сур, старото африканско пристанище, където типичните за Оман лодки „доу” са се правели с голи ръце. Пътят до Сур е живописен и красив.

Продължавайки по крайбрежния път към Сур (предполагаемият дом на Синбад Мореплавателя) ще посетим малка корабостроителница за доу, където и днес се строят традиционни дървени кораби. Обяд в местен ресторант.

След това ще отпътуваме към вълнуващите "Златни пясъци" на пустинята Уахиба. Трансферът до и от лагера ще бъде с джипове 4WD.

Пясъците на Уахиба се простират върху площ с дължина от около 200 км и широчина близо 100 км, преминават от юг от източните Хаджари и стигат до Арабско море. Това е традиционният дом на бедуините, хора със здрав дух, които знаят как да оцелеят в условията на суровата пустиня.

По пътя ще спрем в автентично бедуинско селище, където ще видим техния живот и битие. Пътуването до лагера е вълнуващо и изпълнено с адреналин пътешествие. Настаняване в Arabian Oryx Camp или Thousand Nights Camp и след формалностите по настаняването ще иматм възможност да наблюдаваме невероятния залез.

Вечеря и нощувка.

5 Ден / Уахиба – Низва /Закуска и вечеря

След закуска ще напуснем пустинята и ще се отправим към Замъка Джабрийн.

Над 300 годишния замък е една от най-привлекателните и очарователни сгради със своите изящни детайли. Сред тях са богато оцветени тавани, гравирани стени, защитно укрепление, кули, множество тематични стаи, изящни стълбища и други. Всичко е обяснено подробно и нагледно, като посещението на този замък разказва много истории и обяснява културни и социални особености. Построен е за имам Бил Араб бин султан ал Араби, който е погребан тук. Наоколо с километри няма друга сграда, а само оазиси. Ще спрем за фото пауза в Бахла и обяд в местен ресторант.

След обяд ще се отправим към Мисфат ал Абрийн -  едно от най-красивите планински села в Оман. До него води драматично стръмен асфалтиран път. Характерно е със своята традиционна архитектура с кирпичени къщи, построени върху скалите, напоителните системи, живописните гледки и тераси. Селото се намира на връх на 1000 метра надморска височина, а по склоновете има терасовидно ферми, в които растат всякакви видове плодни дръвчета - банани, папая, манго, фурми... Този оазис се напоява от голям фалаж, който е изграден за да докара вода от извор наблизо.

Продължаване към Низва и настаняване в Hotel Intercity Nizwa. Вечеря и нощувка. 

6 Ден / Низва - Маскат/ Закуска и вечеря

Закуска.

Oчарователният град Низва се намира в средата на спиращ дъха планински район и е отлична отправна точка за пътувания в пустините на Оман, намиращи се в северната част на страната. През 6-7 век, Низва е била столица и през вековете е успяла да запази облика и богатството на типичните сгради в омански стил. Ще се разходим из града, който е оживен център на занаяти, а пазарът за сребро е най-добрият в Оман. Низва е известен със своите сребърни бижута.

Ще посетим традиционният пазар в Низва. Той се провежда всеки петък сутрин  между 7 и 10ч. Пазарът събира много хора от околните села и планински местности, които идват да продават най-вече кози. Това се е превърнало в зрелищно седмично събитие, където стотици хора продават и купуват кози, говеда и други животни и си заслужава да бъде видяно. По многобройните алеи и отделения на сука може да се видят множество стоки местно производство като ножове, бакър, текстил, животни, риба, зеленчуци и различни занаятчийски изделия. 

Пазарът се намира под сянката на високи палмови дървета близо до главния сук. Това е място, където можете да се потопите в някои от най-оригиналните стари традиции в Оман.

Следобяд ще посетим Вади Бани Хабиб, който в контраст с пустинния пейзаж ще ви смае с   естествените си басейни, обгърнати от тучна зеленина. Обяд в местен ресторант.

Следва посещение на Биркат ал Мауз (Birkat Al Mouz), разположен в оазис в подножието на планината Джебел Ахдар. Това е едно от най-известните селища в Оман, със своите руини на традиционни стари къщи, разположени сред голяма бананова плантация.

Продължаваме към Маскат и настаняване в Ramada Encore by Wyndham Al Ghubra.

7 Ден Маскат – Доха - София

Трансфер до летището за полет в 05.55ч. от Маскат за Доха. Кацане в Доха в 06:30ч. и полет за София в 07:45ч. Пристигане в София в 12:40ч.

   КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

На човек в двойна стая

Единична стая

 2298 Евро / 4495 Лева

2748 Евро / 5375 Лева

Цената включва:

 • Самолетен билет с АК „Qatar Airways” София - Доха– Мускат – Доха – София с летищни такси ;
 • 2 нощувки Маскат със закуска (Ramada Encore by Wyndham Al Ghubra– Standard Room );
 • 1 нощувки в Рас Ал Хад със закуска ( Turtle Beach Resort – Hamoor Room )
 • 1 нощувка в пустинята Уахиба със закуска ( в Arabian Oryx Campили Thousand Nights Camp);
 • 1 нощувка в Низва със закуска ( Hotel Intercity Nizwa- Standard Room );
 • 4 обяда в местни ресторанти;
 • 3 вечери;
 • Всички посещения описани в програмата;
 • Всички трансфери с климатизиран транспорт ( автобус и джипове 4х4);
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Минерална вода по време на туровете;
 • Англоговорещ екскурзовод, който придружава групата в Оман;
 • Медицинска застраховка асистанс с Ковид покритие от ЗАД“Уника“ с покритие 10 000 евро на човек;

Цената не включва:

 • Бакшиши за екскурзоводите –  около 50 евро/98 лв.;
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

Депозит в размер на 2000лева на човек – до 3 дни след потвърждение на резервацията;
Доплащане до 40 дни преди отпътуването.

до 90 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА ( удържа се стойността на издаден самолетен билет )
от 89 до 41 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 2000 лева;
от 40 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка.
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

QR 228 София 13:40 Доха 18:15

QR1148 Доха 01:20 Маскат 03:55

QR1149 Маскат 05:55 Доха 06:30

QR 227 Доха 07:45 София 12:40

Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.