• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ

Дати: Октомври 2020г. – Ноемрви 2020г.

9 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери

 

ДЕН 1 – София - Истанбул

Отпътуване от София за Занзибар с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрута София – Истанбул - Занзибар в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 17:15 ч.

 

ДЕН 2 – Истанбул – Занзибар                               закуска, вечеря             

Полет за Занзибар в 19:50 ч.

Кацане в 03:10 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до избраният хотел. Настаняване веднага при пристигане. Закуска и вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 3 – Занзибар                                                         закуска, вечеря

Закуска.

Свободно време и запознаване с възможностите за допълнителни екскурзии на острова. Възможност за сафари и посещение на национален парк “Селъс“ в Танзания с една нощувка в парка и 2 включени сафари приключения ( срещу допълнително заплащане предварително от България ).

 

ДЕН 4 – Занзибар                                                         закуска, вечеря

Закуска.

Свободно време или полудневно посещение на столицата на острова – Стоун Таун (около 4ч).

Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904г и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще видим и Палатата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай сградата на предшния Английския клуб. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците (срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 60 евро).

Следобед – свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 5 – Занзибар                                                      закуска, вечеря

Закуска.

Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 95 евро).

Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.

В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.

Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.

Връщане в хотела късния следобед около 17:30ч. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 6 – Занзибар                                                  закуска и вечеря

Закуска.

Възможност за полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 38 евро).

Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.

Свободно време, вечеря и нощувка.

 

ДЕН 7Занзибар                                                закуска и вечеря

Закуска.

Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 49 евро).

Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, онесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.

Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 8Занзибар                                                закуска и вечеря

Закуска. Опционална полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 53 евро).

Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.

Връщане в хотела. Вечеря. Освобождаване на стаите вечерта и късен трансфер до летище.

 

ДЕН 9 –  Занзибар – Истанбул - София                                                         

Отпътуване за летището около полунощ за полет до Истанбул в 04:05 ч. Кацане в Истанбул в 12:55 ч. Полет до София в 19:25 ч. Кацане в София в 20:45 ч.

9 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери

 

Хотел

Тип стая / пансион

Полупансион

Човек в двойна стая Единична стая Доп. легло Дете до 11,99 год.  

Доплащане за AI

 

OCEAN PARADISE RESORT & SPA – 4*

 

 

STD Garden

 

Закуска и вечеря

 

 

1698 €/ 3321 лв.

 

 

1740 €/ 3403 лв.

 

 

1520 €/ 2973 лв.

 

 

1305 € / 2552 лв.

 

Възрастен -  269 евро / 507 лв

 

Дете до 12 год. -  133 евро / 260 лева

 

VOI KIWENGA RESORT 4* SUPER

 

Standard Room

 

All inclusive

 

 

1750 € / 4039 лв.

 

 

1960 € / 4176 лв.

 

 

1510 € / 3481 лв.

 

 

1420 € / 3110 лв.

 

-------

 

 ROYAL ZANZIBAR 5*

 

Superior Room

 

All inclusive

 

 

2065 € / 4039 лв.

 

 

2135 € / 4176 лв.

 

 

1780 € / 3481 лв.

 

 

1590 € / 3110 лв.

 

-------

 

Цената е на човек в евро/ лева и включва:

 • Самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София – Истанбул – Занзибар – Истанбул – София с включен багаж до 40кг разпределен в 2 отделни куфара или един с максимално тегло от 30кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
 • 7 нощувки в избраният хотел на избрания пансион;
 • Ранно настаняване веднага след пристигане;
 • Късно напускане на 07 Април до часа за трансфер около полунощ;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Армеец“;
 • Посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар;
 • Представител от туроператора при минимум 15 пътуващи;

Цената не включва:

 • виза за Танзания – 50 щатски долара на човек (издава се онлайн предварително от България);
  • за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);
 • градска такса - 1 USD на човек/на нощувка (заплаща се на място);
 • Доплащане за всичко включено в хотелите на о-в Занзибар (по желание);
 • Допълнителни екскурзии на о-в Занзибар, невключени в цената;
 • Лични разходи на място;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

с Turkish Airlines:
31.03 София 16:00 Истанбул 17:15
31.03 Истанбул 19:50 Занзибар 03:10 ( на 01.04.2020г. )
08.04 Занзибар 04:05 Истанбул 12:55ч
08.04 Истанбул 19:25 София 20:45

 Депозит в размер на 1500 евро/ 3000 лв на човек;
 Доплащане до 30 дни преди заминаване;
 Цената е валидна при минимум 15 туриста;
 Срок за уведомление за непровеждане на пътуването при ненабран минимален брой участници – 30 дни преди заминаването;
 Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
 Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв. . При увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

• Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
• За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

• При наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
• Между 90-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
• Между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията.
• При по-малко от 45 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 01.03.2020г., като се задължава да заплати на

ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.