• ПРОГРАМА
 • ХОТЕЛИ
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ

Индивидуална почивка на запитване. Разнообразие от дати и варианти!

Примерно полетно разписание: 

QR 226 София-Доха    22:40 04:30

QR 928 Доха-Манила  08:00 21:40

QR 929 Манила-Доха  23:20 04:15+1

QR 227 Доха-София     06:55 11:25

Катарски авиолинии

Яркозелени оризища, кипящи от живот мегаполиси, димящи вулкани, маршрутки в крещящи цветове (т.нар. jeepney) и усмихнати, видимо безгрижни хора – всичко това са Филипините.
Намиращи се в Югоизточна Азия, островите са далеч от континента – не само географски, но и духовно, и културно. За разлика от предимно будистките и мюсюлмански държави в този регион, Филипините са подчертано католическа страна, резултат от 350 години испанско владичество. Следите от испанското минало са видни в пищните градски фестивали, филипино-иберийската колониална архитектура и вековните каменни катедрали, доминиращи над централните площади. Моловете, веригите за бързо хранене и широкото разпространение на английски език обаче, издават присъствието на американците – колониалните наследници на испанците. И въпреки тези външни влияния, населението на страната и до днес до голяма степен остава единна общност.
Филипините се състоят от над 7000 острова, вариращи от големите, свръхнаселени Лусон на север и Минданао на юг, до видимо безлюдните малки парчета земя, издигащи се над тюркоазените води на Южнокитайско море край о-в Палаван. Вътрешността на „класическия” филипинския остров обикновено е покрита с джунгла, а крайбрежията са пясъчни плажове, често „охранявани” от коралови рифове.
Тази програма залага на приключението в умело съчетание с достатъчно време за плаж и почивка в Ел Нидо на остров Палаван, едно от най-красивите места във Филипините.Ще има и разходка до Шоколадовите хълмове, състоящи се от 1 268 конусовидни хълма с еднакви размери в провинция Бохол, среща с най-малкият примат на планетата -тарсиерът (Tarsius Syrichta), посещение на известния културен град Себу, време за уникален шопинг из Манила.

 

Ден 1:  Отпътуване към Филипините
Среща на летище София Т2 два часа преди полета. Чекиране. Отпътуване от София с полет  през  Доха. Кратък престой на междинната точка.

 

Ден 2: Манила

Излитане от Доха. Пристигане в Манила. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Подарък за „добре-дошли” и минерална вода. Настаняване в хотел City Garden Grand Hotel 4* (Booking 8.6). Хотелът се намира на ъгъла на Makati Avenue и Kalayaan Avenue в бизнес района Makati City. Намира се на 20 минути от летището на 5 минути от молове и ресторанти и на 10-20 минути от най-добрите голф игрища на Манила. Нощувка.

 

Ден 3: Манила , о-в Корегидор ​

Закуска. В 06:30ч. отпътуване за целодневен тур на о-в Корегидор (Corregidor). В 08:00ч. отплаване с ферибот от Манила и очакван час на пристигане в Корегидор в 09:15ч. Островът се намира на 25 мили (45 км.) западно от Манила и е атрактивен за запалените „историци”. На острова шепа американски и филипински войници са се отбранявали от армията на Япония през Втората Световна Война. Тук генерал Дъглас Макартър изрича думите си „Ще се върна” (I shall return) преди да отплава за Австралия с подводница. Ще имате възможност да разгледате оръдейната батарея и казармите с богата експозиция на снимки и военни реликви. Включен обяд. В 14:30ч. отпътуване с ферибот за Манила. 15:45ч. пристигане в Манила и трансфер до хотела. Нощувка.

 

Ден 4: Бохол 

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет от Манила за Тагбиларан, Бохол в 09:20. Пристигане в Бохол в 10:20ч. Тур с включен обяд в Лобок. Посещение на църквата Baclayan, Националния музей на Бохол и на гората Bilar. Църквата Baclayan е направена от коралов камък. Тя една от най-запазените в региона въпреки, че е и най-стара. През 2013 год. претъпява щети по време на земетресението с магнитуд 7.2. В резервата Tarsier ще видите най-малката в света маймуна – Tarsier. Обяд с традиционна филипинска кухня на плаващ ресторант на реката Loboc.

След обяд трансфер до град Carmen. Изкачване до най-високата точка в района откъдето ще видите Шоколадовите Хълмове (Chocolate Hills), състоящи се от 1268 хълма в височини от 40 до 120 метра. През лятото куполовидните покрити с трева възвишения изсъхват и стават кафяви превръщайки района в редове от „шоколадови” целувки.
Трансфер до хотела и настаняване в Bohol Beach Club 4* (Booking 9.2). Хотелът е наскоро реновиран и отговаря на изискванията и на най-претенциозните туристи. Слави се с най-добрия плаж на острова с бял, фин пясък и кристално-чиста вода. И най-важното – предостатъчно пространство за Вашето пълно спокойствие. Нощувка.

 

Ден 5: остров Pamilacan

Закуска. Отпътуване за полудневен тур до остров Pamilacan. По време на пътуването – наблюдение на китове и делфини. След пристигането на острова – тур на рибарското селище. Време за плаж и за гмуркане с маска, плавници и шнорхел. Рибния резерват на острова е едно идеално място за това. Обяд (включен в цената) приготвен от местните с пресни морски дарове.

След обяд – връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 6: Бохол 

Закуска. Свободно време. Нощувка

 

Ден 7: Себу 

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до пристанището на о-в Бохол. Отплаване с ферибот за Себу (Cebu) – продължителност 2 часа 09:20 до 11:20. На пристигане – тур на град Себу с включен обяд. Турът включва много от забележителностите – кръста на Магелан, църквата Santo Nino и форт San Pedro.  Кръстът на Магелан е поставен от Испанците и е поръчан от самия Магелан. Намира се в параклис до базиликата Minore del Sto. Nino, най-старата католическа църква в държавата. Фортът Сан Педро е отбранително съоръжение построено от Miguel Lopez de Legazpi, първият губернатор на Филипините. Време за пазар на Carbon Market.

След тура трансфер до хотела. Настаняване в  х-л Bluewater Maribago 4*. Bluewater Maribago е местна (филипинска) верига от хотели предлагащи най-доброто от местната култура. Нощувка

 

Ден 8: Себу 

Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия до о-в Nalusuan с включен обяд (цена 100 щ.д.)

Остров Hilutungan и Морския резерват са защитени от държавата. Намира се на 30 минути от о-в Mactan и е перфектно място за гмуркане заради кораловите рифове и множеството тропически риби. Не е за изпускане.

Остров Nalusuan е изкуствено създаден (за да бъде изграден хотел) и е от групата острови Olango. Островът с площ около 10,000 кв.м. се намира между провинция Бохол и о-в Mactan.  Първоначално островът е бил само пясъчен нанос, като постепенно е насипан и на цялата му територия е хотел Nalusuan Island Resort. Нощувка

 

Ден 9: Ел Нидо

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет от Себу до Ел Нидо (11:15 – 12:55 превозвач Airswift).
Пристигане в Ел Нидо и настаняване в хотел El Nido Cove 3+*. El Nido Cove е мястото където можете да релаксирате напълно. Хотела е на брега на морето и при изграждането му са прилагани различни енерго-спестяващи технологии. Нощувка

 

Ден 10-11: Ел Нидо 

Закуска. Свободно време или: Възможност за допълнителен тур (цена 60 щ.д. на човек).

Отпътуване за обиколка по островите около Ел Нидо, І част – Ел Нидо е отправната точка за едно от другите големи природни богатства на Палаван – архипелага Бакуит. Самото градче е красиво разположено между извисяващите се варовикови скали от една страна и залива Бакуит от другата, а в далечината се виждат контурите на остров Кадлао. По верем на разходката с лодка се разкриват впечатляващи пейзажи – райски лагуни (Small  &  Big  Lagoon, Secret  Lagoon), безлюдни плажове (Secret Beach, Hidden Beach, Seven Commandos Beach и др.), скалисти острови с тропическа растителност (подобни на тези в залива Халонг, Виетнам), морски пещери. Свободно време за плаж, плуване и гмуркане с шнорхели. Включен обяд. Нощувка

 

Ден 12: Отпътуване 

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Манила (09:00 – 10:15 превозвач Airswift).  При пристигането: Тур на Манила.

Да посетиш столицата на Филипините Манила е основна стъпка в опознаването на историята на държавата както и на модерното и общество. Градът е оживен търговски център, поради стратегическото си разположение, още от времето на испанската търговия с кораби с Акапулко (днешно Мексико). В рамките на стените (Intramuros) е стария административен и търговски център на града. Защитен от запазените високи стени, Intramuros е тих район с колониално наследство. Забележителностите които ще посетите са  Форт Santiago, църквата Свети Августин и Casa Manila. Построена през 1607г. църквата Свети Августин е най-старата във Филипините и една от 4-те барокови църкви влезли в списъка на ЮНЕСКО през 1993год. като защитени обекти от Световното Наследство. Бароковия стил на Европейския архитект е интерпретиран от Китайските и Филипинските майстори с великолепен резултат. След Intramuros се посещава парка Rizal, където е екзекутиран филипинския национален герой Хосе Ризал. Турът продължава с причудливото Китайско гробище и района Quitapo – най-старата част на града.Получаване на багаж и трансфер до международния терминал.

Трансфер до летище. Чекиране за полет  София. Отпътуване за Доха.

 

Ден 13: 

Пристигане в Доха рано сутринта. Кратък престой на летището. Отпътуване за София и пристигане на летище София Т2 преди обяд.
Край на програмата 

Предлагаме хотелско настаняване в някои от следните варианти:

Цената включва: 

 • Самолетен билет с включени всички такси и 20 кг. багаж по маршрут София  – Доха – Манила – Доха – София  с включен ръчен багаж 1/8 кг + 30 кг. чекиран багаж и летищни такси;
 • Самолетни билети за три вътрешни полета на Манила – Бохол, Себу – Ел Нидо и Ел Нидо – Манила
 • 10 нощувки с включени закуски в хотели 3+/4 звезди + още 5 обяда
 • Ферибот Бохол – Себу
 • Всички трансфери със самостоятелен транспорт или групов
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро
 • Всички описани в програмата турове, с местни водачи и включени входни такси с иключение на посочените като допълнителни
 • Водач от фирмата при 14 записани туристи

Цената не включва:

 • допълнителни такси по летищата при вътрешните полети (където ги има) – общо около 20 USD;
 • опционните атракции (каяк, гмуркане, риболов и др.) и други неупоменати посещения;
 • непосочените в програмата хранения
 • такса свръхбагаж – за ниско тарифните и чартърни полети във Филипини ако има такива
 • бакшиши и разходи от личен характер.
 • допълнителните турове описани в  Ден 8 и Ден 10/11.

Цената е за възрастен в двойна стая, в лева.
Доплащане за единично настаняване - 1200 лева.
Депозит 50% при резервация. Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

За всякаква допълнителна информация, моля свържете се с нас.