• ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ВКЛЮЧВА
 • НЕ ВКЛЮЧВА
 • УСЛОВИЯ

Самолетна програма с директен полет, БЕЗ възрастови ограничения, на база ALL INCLUSIVE

ДАТИ:
28.05.2019 – 04.06.2019

04.06.2019 – 11.06.2019

10.09.2019 – 17.09.2019

17.09.2019 – 24.09.2019

24.09.2019 – 01.10.2019

01.10.2019 – 08.10.2019

Акценти:

 • Дати на пътуване – най-добрите за посещение на острова.
 • Екскурзоводът – най-добрият местен екскурзовод на български език на острова.
 • Екскурзиите – четири допълнителни екскурзии на ексклузивни цени с професионално избрани маршрути.
 • БОНУС! Автобусна и пешеходна обиколка на столицата Палма – включена в цената.
Дестинация Полет № Излита/Каца
София SOF, Терминал 2 – Палма де Майорка PMI FB 467 18:00 – 20:00
Палма PMI – София SOF, Терминал 2 FB 468 21:10 – 00:50 +1
 • Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

 

ПЪРВИ ДЕН:

Среща в 16:00ч. на летище София (Терминал 2) с представител на агенцията. Директен полет София – Палма де Майорка, FB 467. Излита в 18:00ч. Каца в 20:00ч. Посрещане от представител на обслужващата местна агентска фирма. Трансфер с автобус до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Свободно време. Екскурзия до столицата Палма (полудневна) – включена в цената. Обяд. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Свободно време или по желание – Екскурзия до Серра де Трамунтана, Инка, манастирът Люк, селището Форналуч и Сойер – пътуване с реликвата на Сойер, старинният дървен влак през планината (целодневна).

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден. Обяд. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Свободно време или по желание – Екскурзия до фабрика за перли и пещерите Драк.

ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Свободно време или по желание – Екскурзия до Алкудия, Нос Форментор и Пойенса (целодневна).

СЕДМИ ДЕН:

Закуска. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Свободно време или по желание – Екскурзия до Валдемоса (полудневна).

ОСМИ ДЕН:

Закуска. Свободно време. Обяд. Трансфер до летището в Палма за обратен директен полет Палма де Майорка – София. Излита в 21:10ч. Каца в 00:50ч.

 

ALL INCLUSIVE ВКЛЮЧВА:

Закуска, обяд и вечеря на богата блок маса с ястия от интернационалната и средиземноморската кухня в ресторанта на хотела.

 • Закуска: 8.30-10.30ч.
 • Обяд: 12.30-14.30ч.
 • Вечеря: 18.30-21.00ч.
 • Pool Bar /бар на басейна/: Разнообразие от безалкохолни и алкохолни напитки, коктейли, закуски по програмата All Inclusive.
 • Lounge Bar /бар във фоайето на хотела/: богат асортимент от коктейли по програмата All Inclusive.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСKУРЗИИ:

 • Екскурзиите се заплащат от България и се осъществяват при минимум 20 души
 • Последователността на провеждането на екскурзиите може да претърпи промяна
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ВИД ЦЕНА
Столицата Палма полудневна включена
Серра де Трамунтана, Инка, Манастирът Люк, Форналуч, Сойер целодневна 60 евро / 118 лв.
Фабрика за перли и пещерите Драк 45 евро / 88 лв.
Алкудия, Нос Форментор и Пойенса целодневна 40 евро / 78 лв.
Екскурзия до Валдемоса полудневна 40 евро / 78 лв.

 

Столицата Палма (полудневна) включена в цената

В 09.00ч. отпътуване от хотела. Отправяме се към столицата на Балеарските острови - Палма де Майорка. Първата ни спирка е замъкът Белвер - уникална историческа и архитектурна забележителност от 14 в., издигнат на хълм край града с невероятен изглед към пристанището и залива. С кръглата си форма, той е единственият по рода си на територията на днешна Испания. Понастоящем е музей. Продължаваме с панорамна обиколка на столицата - по оживените улици, край сгради с уникална архитектура, смесица от различни епохи и стилове, стигаме до катедралата „Ла Сеу“ - архитектурен шедьовър на готическата епоха, реставрирана от Гауди. По желание посещение на катедралата и музейната част - входна такса около 7 евро. Минаваме край кралския дворец Алмудайна, епископския дворец и крепостните стени, продължаваме с пешеходна разходка по тесните арабски улици на старинна Палма, край манастира „Сан Франсиско“ към съвременната част на града с емблематичните сгради на кметството, администрацията на Майорка и парламента на Балеарските острови, площад „Хуан Карлос Първи“ и др.

 

Серра де Трамунтана - Инка - Манастирът Люк - селището Форналуч - Сойер (целодневна)

Пътуване с прочутия дървен влак през планината

60 евро / 118 лв.

В 09.00ч. отпътуване от хотела. Отправяме се към планината Трамунтана. Попътно посещение на фабрика за кожени изделия в гр. Инка - един от традиционните занаяти на острова. През красивите селца Селва и Каймари пътуваме към манастира Люк - духовният център на Майорка, съхраняващ местната светиня „Черната мадона“, покровителка на острова. Манастирът е обект за посещение на поклонници от цяла Европа и Америка, водени тук от поверието за лековитата сила на „Ла Моренета“. По спиращ дъха лъкатушен път, сред екзотична средиземноморска растителност и уникален изглед към необятното тюркоазеносиньо море, продължаваме към автентичното планинско селище Форналуч - каменни къщи, рисувани керемиди, висящи саксии по стените. Следва посещение на етнографския музей, съхранил местните традиции и занаяти - демонстрация на производство на зехтин. Продължаваме към град Сойер, разположен в една от най-плодородните долини на Майорка, известна с цитрусовите си горички. Разходка из града: църквата „Св. Бартоломей“, площада, старините улички със сгради, архитектурни шедьоври на последователи на стила на Гауди. Връщане в Палма с уникален транспорт - прословутия дървен влак от 1912г. Пресичайки планината и 14-те тунела ще се любуваме на красива панорама. Както възрастните, така и децата, ще се радват на пътешествието с реликвата на Сойер - старинният влак, един от последните екземпляри, останали в страната. Връщане в хотела с автобуса.

 

Фабрика за перли и пещерите Драк

45 евро / 88 лв.

В 09.00ч. отпътуване от хотела. Пътуваме от запад на изток по посока на втория по големина търговски и административен център на острова - Манакор. Първата ни спирка е фабриката за перли „Махорика“, един от традиционните занаяти тук, където ще наблюдаваме целия производствен процес и изделията.
Продължаваме към пещерите Драк - най-грандиозните и богати на карстови образувания на острова. Дължината на благоустроените пещерни тунели е 1200 м., а височината на залите - до 25 м. Разходката е с продължителност около 1 ч. Малко преди края стигаме до подземното езеро Мартел, където ще се насладите на неповторимо преживяване - под приглушено осветление, на фона на светлинно шоу, ще присъствате на класически концерт на живо - 4 класически произведения и невероятната акустика на пещерата. След края на изпълнението имате възможност да се разходите из езерото с лодка, карана от гондолиер. Фотопауза.
Панорамна разходка край пристанището Порто Кристо - най-значимото в югоизточната част на острова.

Валдемоса (полудневна)

40 евро / 78 лв.

В 09.00ч. отпътуване от хотела. Отправяме се към едно от най-живописните планински селища на острова, Валдемоса - любимо място за отдих на интелектуалци, художници и писатели, мощен енергиен център и източник на вдъхновение, родно място на единствената майоркинска светица - Св. Каталина Томас. Тук се е намирал летният дворец на средновековния владетел на Майорка, крал Санчо, подарен по-късно на монаси картезианци, които построяват манастир. Посещение на манастира La Cartuja de Valldemossa - красиви градини, импозантни монашески килии, уникална аптека на манастира, както и килиите с лични вещи на композитора Фредерик Шопен и любимата му Жорж Санд, прекарали една „Зима в Майорка“ и създали тук някои от най-известните си произведения. Продължаваме с посещение на дворянски, майоркински дом в стил Луи XVI и кратък клавирен концерт на живо. Следва дегустация на местни вина и ликьори. Преди да се приберем в хотела, ще се отбием до имението Сон Мароч, някога собственост на Луис Салвадор, ерцхерцог на Австрия, напуснал императорския двор и заселил се на красивия остров. В края на нашата екскурзия, ще се полюбуваме на изгледа от панорамната площадка на Форадада към уникалните скални образувания в морето, истински каприз на природата.

 

Алкудия, Нос Форментор и Пойенса (целодневна екскурзия)                                 

40 евро / 78 лв.

В 09.00ч. отпътуване от хотела. Първата ни спирка е фабрика-магазин за кожени изделия в гр. Инка - известен като център на производството на кожени изделия на острова. Продължаваме към старинния град Алкудия, известен с арената си за корида, крепостните стени неоренесансово-бароковата църква „Св. Хайме“ и традиционният пазар за типични за региона продукти и занаятчийски изделия. Край руините на древноримския град Полентия продължаваме към залива и пристанището Пойенса. Екскурзията ни продължава с автобус или по желание с кораб /около 7-8 евро/ до нос Форментор - потънал в зеленина райски плаж, където се намира един от най-скъпите хотели на острова, в който са отсядали знаменитости като Чърчил, Онасис, принц Рение и Грейс Кели, принцеса Даяна и др. Следва посещение на панорамната площадка Ес Коломер със спираща дъха гледка към Средиземно море. Преди да се завърнем в хотела ще посетим живописното планинско селище Пойенса, намерило своето достойно място в творчеството на редица бележити писатели и художници.

 

ХОТЕЛ

TROPICO PLAYA HOTEL 3*

http://www.granisla.com/en/hotel-tropico-playa/

Местоположение: Хотел Tropico Playa е уютен хотелски комплекс, разположен в тиха зона на Палма Нова, на крайбрежната улица, на самия плаж. Освен до главния плаж на Палма Нова, хотелът е съвсем близо и до 2 други плажа - Сон Матиас и Мегалуф, известни с финия си бял пясък. Хотелът се намира на 15 мин. пеша от зоната с нощни клубове на курортното градче, на 15 мин. път с кола от столицата Палма. В близост се намират и голф игрището на Santa Ponsa, Аквариумът на Палма, Western Water Park, Katmandu Park и други интересни обекти за посещение.

Хотел: На разположение на гостите на хотела са ресторант със show cooking и разнообразие от ястия от средиземноморската и интернационална кухня, 24 часа рецепция, асансьор, 2 открити басейни, бар край басейна, лоби бар, вечерна развлекателна програма, TV зала, зона за игри, тенис на маса, мини голф (срещу доплащане) безплатен Wi-Fi в общите хотелски помещения и др.

Настаняване: Всички стаи разполагат с климатик, сателитна телевизия, самостоятелна баня със сешоар, балкон, разкошна гледка към плажа и морето.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИЯТА:

Балеарски острови

Архипелаг в западната част на Средиземно море, принадлежащи на Испания. Едно от най-слънчевите и прелестни места на света. Към архипелага принадлежат островите Майорка, Менорка, Ибиса, Форментера и Кабрера.
Растителността е типична средиземноморска. Мекият климат през цялата година, прекрасните и екзотични пейзажи, съхранените традиции и култура са само част от атракциите на тези райски кътчета.
Типични за населението на Балеарските острови са бързите и ритмични танци и пъстрите разнообразни носии, както и екзотичната, но много вкусна кухня. Тук можете да прекарате незабравима почивка, да релаксирате, да се забавлявате и да опознаете различна култура. Широката гама туристически услуги и необикновеното местоположение превръщат Балеарските острови в една от най-добрите средиземноморски туристически дестинации, включително и през зимата.

 

Майорка и Палма де Майорка

Майорка е най-големият от петте Балеарски острова и една от най-известните и желани дестинации в света, истинска средиземноморска идилия с живописни пиниеви гори, стигащи до красиви пясъчни плажове с кристално чисти, изумрудени води. Тук отсядат много световни знаменитости - писатели, артисти, музиканти, художници, аристократи и представители на световния шоу бизнес. Благодарение на приятния средиземноморски климат и удивително богатата и разнообразна природа, островът е едно от най-привлекателните кътчета на света, подходящо за туризъм през цялата година. Ще се насладите на разнообразния ландшафт - обширни пясъчни плажове, равнинни местности с бадемови горички, природни паркове с невероятен морски изглед във високите планински части на острова, отвесни скали, спускащи се до уединени заливчета. И разбира се не трябва да се пропускат и невероятно вкусна и изискана средиземноморска кухня, местния фолклор, традиции и занаяти.

Палма Сити е столицата на Балеарските острови и най-големият град на остров Майорка. Разположен е в югозападната част на острова, в залива Палма. Корените на града могат да бъдат проследени до древните римляни, като дори и днес жителите на старата част на града често попадат на останки от римско време, и то на по-малко от метър под земята. Въпреки това, днешният Палма Сити е сравнително ново творение. Модерна инфраструктура в курортните зони - безкрайни възможности както за любителите на нощния живот, така и за тези, които предпочитат спокойствие, уединение и досег с природата.

Курортът Палма Нова

Палма Нова е разположен в югозападната част на острова, в провинция Калва, на около 15 км. от столицата Палма. От една страна - близостта със заведенията, ресторантите, нощните клубове и дискотеките и от друга - прекрасните плажове и спокойната атмосфера, превръщат Палма Нова в предпочитано място за почивка. Плажната ивица в района на Палма Нова е отличена с Европейски син флаг. Благословен с мек климат и много слънчеви дни, курортът привлича хиляди туристи от цяла Европа. Въпреки че не е толкова оживено и шумно, в Палма Нова има много приятни места, които може да се посетят в края на деня. Дългата редица от барове, ресторанти и магазини по крайбрежието предлага възможности за забавления за всеки вкус, възраст и бюджет. В курорта има множество магазинчета за сувенири, както и няколко магазина за качествени обувки и кожни изделия, но бутиците и дизайнерските магазини са предимно в района на Палма. С организирана екскурзия или самостоятелно могат да се посетят редица интересни за туристите места. Някои от тях са: Палма де Майорка в столицата са съхранени забележителни средновековни паметници като Катедралния Събор и замъкът Белвер; Валдемоса - старинно планинско селище със запазен средновековен манастир, в който Фредерик Шопен и Жорж Санд прекарват зимата на 1838-3г.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет за директен полет София-Палма-София с АК Bulgaria Air;
 • Летищни такси /203 лв. към 01.12.2019, при промяна на летищните такси от авиокомпанията, разликата се доплаща от клиента/;
 • 23 кг. чекиран багаж и 10 кг. ръчен багаж на човек;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • 7 нощувки на база All Inclusive в Tropico Playa Hotel 3* или подобен на остров Майорка;
 • Полудневна екскурзия до столицата Палма с местен екскурзовод на български език;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000  евро за периода на пътуването към ЗАД АРМЕЕЦ;
 • Туристическо обслужване на български език от местен представител по време на престоя.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа такса – 2.20-2.50 евро на човек на ден за хотел 3* – заплаща се лично, на място;
 • Доплащане за застраховка за възрастни над 65г. и над 70г. – цена по запитване;
 • Допълнителни екскурзии по желание – заплащат се предварително от България;
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ – Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката – Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител;
 • Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
• Депозит - 30% от пакетната цена;
• Доплащането - 30 дни преди датата на пътуване.
• За записване са необходими трите имена, правилно изписани на латиница по лична карта или паспорт, ЕГН и мобилен телефон на титуляра по договор;
• Обявените цени по ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ и LAST MINUTE ОФЕРТИ се заплащат с пълната им стойност, ако няма друга информация, условия или приложими изисквания.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• до 60 дни преди датата на заминаване - без неустойка;
• от 59 до 30 дни преди датата на заминаване - неустойка в размер на депозита;
• от 29 до 15 дни преди датата на заминаване - 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
• при по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване - 100% неустойка от крайната цена на пътуването;
• Смяна на име на пътник за самолетния билет без неустойка е възможна най-късно до 14 дни преди датата на пътуването.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• Лична карта с валидност до края на пътуването или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане.
• За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
• Визи и визови изисквания за български граждани при пътуване по програмата - няма.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
• Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: няма
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България, и се осъществяват при мин. 20 записани туристи.
• Език на извършване на туристическите услуги: местен представител на български език, допълнителните екскурзии се провеждат на български език.
• Информация относно здравните изисквания: няма допълнителни медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.
• Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
• ВАЖНО: На Балеарските острови е в сила закон, който забранява предоставянето на „сухи пакети” за обяд на туристи пътуващи на допълнителни екскурзии и заплатили съответната база на изхранване.
• Часовете на полетите са в местно време.
• Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
• ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при промяна на работното време и цената на входните такси и билетите на туристическите обекти.
• ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
• ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя авиокомпанията/полетното разписание до 7 дни преди датата на заминаване/връщане, като клиентът се ангажира да провери за евентуални промени в офиса на записване или на телефоните, предоставени от туроператора. Час и сборно място на тръгване от крайния пункт - получава се информация на рецепцията на хотела два дни преди датата на отпътуване.
• ТУРОПЕРАТОРЪТ препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна. ТУРОПЕРАТОРЪТ не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
• Часово време: България - 12ч., Испания - 11ч.